12 kvinder er på årets Magthaverne: Her er de

Magthaverne, listen over de mest magtfulde og indflydelsesrige i ejendomsbranchen, er netop nu til afstemning blandt læserne. Frem til den 28. april er der mulighed for at stemme på, hvem af 50 profiler, der er de mest indflydelsesrige.

Blandt profilerne er knap en fjerdedel kvinder. Proportionalt i forhold til andelen af kvinder på topposter i ejendomsbranchen er det egentlig et højt tal, men det siger sig selv, at der ikke er tale om en ligelig repræsentation.

De 12 kvinder på listen tæller fire politikere, hvoraf ingen har direkte tilknytning til ejendomsbranchen, nemlig Københavns teknik- og miljøborgmester Line Barfod, overborgmester Sophie Hæstorp Andersen, bolig- og socialminister Pernille Rosenkrantz-Theill og statsminister Mette Frederiksen.

Dernæst er der to stadsarkitekter på listen nemlig Anne Mette Boye fra Aarhus Kommune og Camilla van Deurs fra Københavns Kommune.

Anne Skovbro, adm. direktør i By & Havn, har tidligere været den højest placerede kvinde på listen. Hun er ikke ansat i Københavns Kommune, men By & Havn har kommunen som storaktionær.

Nye på listen
Helt ny på listen er også den nye adm. direktør i Realkredit Danmark/Danske Bank, Kamilla Hammerich Skytte, der tiltrådte stillingen i 2022. Hun er på listen sammen med to mandlige kolleger; nemlig Danske Banks øverste direktør Carsten Egeriis og direktør for storkunder i RD, Bjarne Jørgensen.

Blandt profiler med en mere ejendomsfaglig baggrund er der fire på listen. Det drejer sig om direktør for ejendomme i pensionskassen Velliv, Solveig Rannje. Også Mia Manghezi, der er projektudviklingsdirektør i Pensiondanmark, kommer fra pensionskasseverdenen.

Rikke Lykke er i dag adm. direktør i ejendomsforvaltningskoncernen Deas. Hun har tidligere været på listen både i den egenskab, men også som adm. direktør for den tyske asset manager, Patrizia.

Endelig så er Christina Jørgensen, adm. direktør i Freja Ejendomme, ny på listen. Tidligere direktør Karen Mosbech har også været på listen, og med samme funktion i form af chef for Freja Ejendomme med store definerende udviklingsprojekter og salg af centralt beliggende ejendomme, er det måske ikke så overraskende, at Christina Jørgensen nu har en plads på listen.

Og hvem er så ikke med?
Aarhus Kommunes Bente Lykke Sørensen er ikke med på listen i år. Til gengæld er både Anne Mette Boye og Jacob Bundsgaard kommet på fra Aarhus Kommune. Lene Espersen er også ude, da hun er stoppet som direktør i Danske Ark. Lykke Friis kom kortvarigt “forbi” listen, da hun indtrådte som bestyrelsesmedlem i Thylander, men er altså ude igen i 2023 ligesom de konservatives Mona Juul.

Og så en personlig kommentar: For derudover er skribenten her, chefredaktør på Estate Media, Kamilla Sevel, ikke længere på listen. I invitationerne af juryen i år, bad jeg dem nemlig om ikke at lade mig komme i betragtning. Listens validitet og integritet er vigtig og på trods af, at vi godt ved på Estate Media, at pressen har stor magt og indflydelse på opinionsdannelsen, så har vi altså bevidst besluttet, at det ikke var en mulighed at inkludere chefredaktøren på listen.

Husk! Frem til den 28. april kan du være med til at afgøre, hvem der skal øverst på Magthaverne som de mest beundringsværdige, indflydelsesrige og magtfulde i den danske ejendomsbranche. Gå ind og stem her

Læs også Redaktørens Blog: Her er en særlig detalje om årets Magthavere

Læs også Magthaverne: Her er de nye på listen

Se hvem, der har været på de tidligere års lister her og stem på www.estatemedia.dk/magthaverne

Læs artiklen fra 2022 om Bjarne Jørgensens reaktion på positionen som branchens mest magtfulde

Du kan læse hele Estate Magasin med offentliggørelsen af årets Magthaverliste i no 2 her

Og endelig kan du læse alle tidligere artikler om Magthaverne her

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder