De 50 profiler på Magthaverne 2023.

Redaktørens blog: Lagde du mærke til..?

7 profiler med tilknytning til ejendomsbranchen har valgt de 50 profiler, der er på listen over de mest indflydelsesrige i ejendomsbranchen i 2023. 7 profiler, der uafhængigt af hinanden hver har valgt 20 aktører og derefter givet point til alle uden at kende hinandens identitet, før vi i denne uge skrev om dem.

Der er nogle ting i udvælgelsen af profilerne, der går igen og har gjort det de sidste fire år, hvor vi har lavet Magthaverne-listen. Det handler både om, at profilerne, der ender på listen, er nogle, der igennem deres karriere har haft en overvejende grad af succes. Mange er således adm. direktører eller CEOs. Mange er vant til at kunne træffe kvalificerede beslutninger, og mange træffer beslutninger som får en betydning for andre, da de involverer mange medarbejderes daglige arbejdsopgaver og – indhold. Andre igen er med til at definere markedet, fordi de er first movers i en markedssituation og får den handel igennem, der sætter barren for mange andre følgende handler. Det kan være erhvervsmæglere, investorer eller asset managers. Det kan også være nogle qua deres offentlige embede blot kan vende tommelen op eller ned og sige ja eller nej til milliardprojekter og finansieringen af dem.

Og så er der ganske få selskaber, der har mange på listen. Og her er der måske en fællesnævner, der er værd at lægge mærke til.

Først et nedslag fra det netop afholdte Boligdagene i Kolding, hvor vi på Estate Media havde sammensat et program om de vigtigste tendenser i boligmarkedet. Mere end 120 aktører fra branchen deltog, og jeg var blandt andet moderator for en debat om bæredygtighed i boligudvikling.

Der var mange gode synspunkter. Alle var enige om nødvendigheden og vigtigheden. Og alle var enige om, at vi står overfor en skillevej. Men hvordan vi kommer videre er der ikke nødvendigvis konsensus omkring. For hvilken vej skal bilen køre for at komme i mål? Og skal målet være et fodboldmål, et håndboldmål eller bare en basketkurv?

Alle vil gerne være med på ESG-bølgen, men de allerfleste er stærkt i tvivl om, hvordan de gør det bedst muligt. I et marked, hvor der samtidig er en opbremsning i transaktionerne og usikkerhed om, hvornår markedet kommer igang er det samtidig et spørgsmål om, hvornår nok er nok; altså hvad der giver mening i forhold til at levere på både klima, social og forvaltnings-dagsordenen.

Her kommer fællesnævneren på Magthaverne i spil. For på listen er der nogle profiler, der beklæder forskellige positioner i samme selskab. Nogle af dem med mange på listen er naturligt nok Københavns og Aarhus kommuner, der både har embedsmænd og politikere, men de selskaber, der har flere aktører på listen over de 50 mest magtfulde er Pensiondanmark og Nrep. Begge selskaber har 3 profiler på listen. Og det er begge selskaber, der har meldt klare og ambitiøse mål ud for, hvad de vil levere på den grønne agenda. Pensiondanmark var endda den første pensionskasse, der med Torben Möger Pedersen i spidsen, lagde vægt på ejendommenes miljømæssige (som det hed dengang) aftryk.

Derfor er mit bud, at der bliver lagt mærke til dem, der tør tage et standpunkt. De kommer til at fremstå, som dem, der sætter dagsordenen i branchen. Så kan det være, at man er enig i nogle af dispositionerne, og når jeg hører på vandrørerne for tiden, er der bestemt også nogle, der er uenige i, hvem der gør det bedst og primært er “frontløberne”. For der er usikkerhed i forhold til retningen, og mit indtryk er, at nogle gange er det nemmere at kritisere det andre gør, når man selv er usikker på den rigtige retning.

Det skaber en del fnidder i markedet i øjeblikket. Men hvis man nu sidder derude og tænker, at man da gør det meget bedre end nogle af dem, der er på listen, så skal der hermed lyde en stor opfordring til at komme ud af busken. Ejendomsbranchen har brug for forbilleder, og i stedet for at putte med det, fordi man er usikker på, hvad der er det rigtige at gøre, så gavner det både kolleger og konkurrenter at byde ind i forhold til en fælles standard.

Faktum er, at der i år er 3 profiler fra henholdsvis Nrep og Pensiondanmark. Og magt forpligter – på den gode måde – kunne man i denne uge læse i Estate Medias interview med en af de tre profiler fra Pensiondanmark nemlig projektudviklingsdirektør Mia Manghezi.

Netop derfor var det også 5 modige paneldeltagere, der turde lægge deres tanker på bordet i debatten på Boligdagene til inspiration for andre. Og dem er der brug for mange flere af. Det viser de 50 profiler på listen.

Husk! Frem til den 28. april kan du være med til at afgøre, hvem der skal øverst på Magthaverne som de mest beundringsværdige, indflydelsesrige og magtfulde i den danske ejendomsbranche. Gå ind og stem her

Læs også Magthaverne: Her er de nye på listen

Se hvem, der har været på de tidligere års lister her og stem på www.estatemedia.dk/magthaverne

Læs artiklen fra 2022 om Bjarne Jørgensens reaktion på positionen som branchens mest magtfulde

Du kan læse hele Estate Magasin med offentliggørelsen af årets Magthaverliste i no 2 her

Og endelig kan du læse alle tidligere artikler om Magthaverne her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder