Et af de varehuse, som Mærsk har afskaffet i Rusland. Billede: Mærsk.

Mærsk sælger sine to lagerbygninger i Rusland

Som følge af Ruslands invasion af Ukraine i starten af 2022 har en lang række danske virksomheder trukket sig ud af landet.

Mærsk har netop fået solgt to store logistikejendomme på 52.250 kvm i byerne Novorossiysk og Skt. Petersborg. Salget af de to logistikcentre er et led i Mærsks plan om at trække sig helt ud af landet.

– Vi er glade for at have fundet to nye ejere til vores russiske logistikcentre og kan dermed eksekvere vores beslutning om at frasælge alle vores forretninger i landet. Gennem processen af frasalget har vi følt et ansvar overfor de 50 resterende medarbejdere på de to logistikcentre, og vi er derfor tilfredse med, at de vil blive tilbudt arbejde som en del af det nye ejerskab, siger CCO Karsten Kildahl, Mærsk.

Logistikcentret i Novorossiysk bruges til containerdrift og kan rumme 1.500 containere, mens centret i Skt. Petersborg bruges til frostvarer og blev indviet i 2020.

Frasalget er godkendt af både EU og Rusland. Det er et cypriotisk selskab ved navn IG Finance Development Limited, som har overtaget bygningerne og har allerede udlejet begge lagerbygninger til den russiske fødevareimportør Arosa.

Siden den russiske invasion af Ukraine har Mærsk forsøgt at frasælge alle sine forretninger i Rusland. I sommer formåede redergiganten at sælge sin ejerandel af den russiske havnevirksomhed, Global Ports. Udtrædelsen af Rusland har kostet Mærsk over 5 milliarder kr. på nuværende tidspunkt.

Læs også ATP sender genbrug fra Nordea-kælder til Ukraine

Læs også Et trist år i Ukraine





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder