Et trist år i Ukraine

Den 24. februar skete der det, som de fleste i Danmark nok ikke havde anset for realistisk. Rusland invaderede Ukraine. Både store og små byer er blevet ramt lige siden i mange former for angreb. Det har efterladt hundredetusinder hjemløse, mens andre er flygtet til omkringliggende lande eller længere væk herunder til Danmark. Men først og fremmest er et uoverskueligt antal kvm blevet gjort ubeboelige.

Det har Olga Solovei besluttet at gøre noget ved.

– Vi håber at skaffe midler til både at renovere ødelagte boliger, men også til at opføre nye i modulløsninger, så det kan huse nogle af de indbyggere, der har mistet deres hjem, siger Olga Solovei.

Situationen udvikler sig hele tiden i Ukraine. Her en oversigt over, hvad der var ødelagt i efteråret. Kilde: URE Club.

Hun er stifter af Property Media, der er et uafhængigt ejendomsmedie i Ukraine men også af Ukraine Real Estate Club, som er en forening med det mål at samle lokale og udenlandske beslutningstagere for at professionalisere og udvikle det ukrainske ejendomsmarked og tiltrække internationale investorer.

Indtil i år var URE repræsenteret på ejendomsmessen Mipim. Her var der i marts i år bare et skilt med, at “her skulle den ukrainske delegation have været”.

Det fik redaktionen på Estate Media til at række ud for at høre, hvordan man kunne hjælpe. Et af initiativerne i den forbindelse var at bringe en række artikler skrevet af journalister på Property Media, mens et andet var, – hvilket i bakspejlet måske virker lidt naivt, – at arrangere en konference, hvor danske firmaer kunne høre, hvordan de bedst hjælper med genopbygningen.

Ødelæggelserne fordelt på typer ejendom i Ukraine i efteråret 2022. Kilde: URE Club.

Men som vi alle ved nu, så stoppede krigen ikke.

Til gengæld har Olga Solovei tilføjet endnu en titel til sin Linkedinprofil for i april stiftede hun fonden Housing for IDP, som er en fond, der indsamler midler til at bygge boliger til nogle af de internt fordrevne. Vi har valgt at bringe den video, som Olga Solovei har lavet for at skaffe donationer til IDP, hvor man kan se, hvorfor der er brug for hjælp til udvikling af ejendomme i Ukraine lige nu.

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder