Boligdagene 2022. Foto: Claus Sall.

Boligudvikling for milliarder bliver sat til debat

De fleste professionelle udviklere har forholdsvis nemt kunne skrue et budget sammen og skabe et vellykket boligprojekt de seneste år. Men nu er markedet vendt, og der er for alvor brug for at vende hver en sten, inden spaden sættes i jorden. Stigende renter og energipriser har nemlig gjort det sværere at skabe den gode business case i forbindelse med nye boligprojekter. Derfor bliver netop det sat til debat på årets Boligdagene, der finder sted den 13.-14. april.

– I forhold til de seneste år, så får Boligdagene i år et helt andet udgangspunkt. Det er blevet utrolig vigtigt at se nøje på, hvilke muligheder, der er for at skabe det gode boligprojekt forstået på den måde, at der i endnu højere grad skal vælges en god beliggenhed, forhandles den rigtige entreprisekontrakt, sættes skarp på det rigtige koncept for byggeriet og arbejdes med bæredygtighed både på kort og på langt sigt i byggeriet, siger konferencechef Kim Plesner, Estate Media.

Boligdagene bliver holdt på Hotel Koldingfjord midt i et område, der de senere år har været arnestedet for massivt boligbyggeri. I Trekantområdet er der nemlig ligesom i mange andre byer i Danmark behov for flere boliger. Både fordi befolkningen i Danmark vokser, og der bliver flere singler, men også fordi mange gerne vil flytte fra parcelhuset og til noget andet i Danmarks mellemstore byer.

– På Boligdagene går vi naturligvis tæt på situationen i boligmarkedet lige nu, og betalingsevnen hos både lejere og ejere. Men vi kommer også til at se på alle de meget væsentlige spørgsmål, som hele tiden har trængt sig på også før den nuværende markedssituation, siger Kim Plesner.

Det gælder for eksempel hele bæredygtighedsspørgsmålet, som bliver fortolket ret forskelligt fra boligudvikler til boligudvikler. Her kommer Co-Founder Rasmus JuulNyholm, Home.Earth, bestyrelsesformand Andrea Kaiser, Alfa Development og
Henrik Hougaard fra Fonden Dansk Standard til at drøfte, hvordan man bedst udvikler bæredygtigt og samtidig skaber en positiv business case.

– Vi dykker også ned i aktuelle cases, som kan inspirere blandt andet det meget spændende Nicolinehus på Aarhus Ø, og fra Bruxelles kommer Kristina Olsen og fortæller om, hvordan Xior lige nu udruller ungdomsboliger over hele Europa – herunder Danmark, siger Kim Plesner.

Afslutningsdebatten bliver et indblik i, hvad nogle af Danmarks aktive boliginvestorer forventer af markedet netop nu med Head of Denmark Peter Gill, CapMan, adm. direktør Rasmus Friis, Tetris og programchef Jesper Brask Fischer, PFA Pension





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder