Blandede signaler i boligmarkedet gør det svært for investorer

– Det overrasker mig, at mæglerne siger, at markedet går så godt. For jeg tror vi får svært ved at imødekomme den efterspørgsel, der er i markedet. Man kan godt få den opfattelse, at man i ejendomsbranchen bare kører videre i samme tempo som tidligere. Der tror jeg, at man bliver overrasket inden 2022 er gået. Vi ser i hvert fald en opbremsning nu.

Sådan siger adm. direktør i HHM Svend Pedersen i den nyeste udgave af Estate Podcast.

Han var en af dem, der var på Boligdagene i sidste uge. En 2-dages konference for hele den del af den professionelle ejendomsbranche, der arbejder med boligmarkedet.

Også Sofie Raaschou, der er ansvarlig for en række boliginvesteringer for Danmarks største ejendomsinvestor Nrep var på Boligdagene som deltager i den afsluttende paneldebat.

– Vi er i gang med risikoafdækning af entreprisekontrakter og så ser vi på eksisterende ejendomme. Den helt store udfordring i dagens marked er at forene afkast og bæredygtighed, og vi tror på, at man får en “green premium”. Til gengæld vil man få en “brown discount”, hvis man ikke gør det, siger Sofie Raaschou og giver et indblik i hendes syn på investeringer i boligmarkedet netop nu.

Projektmæglerfirmaet Stad Projekts stifter Alice Lotinga var på rundtur for at få flere projektudviklere til at gå sammen med hende om at “råbe op” og konstruktivt gå i dialog om kommunernes lange sagsbehandlingstider.

– Før i tiden kunne vi måske vente 6 måneder. Nu venter vi 18-24 måneder. Jeg vil gerne stille mig frem, men jeg er nødt til at sige, at der også er nogle andre, der skal lidt ud af skabet. Men udviklerne tør ikke, siger hun.

Hør meget mere i Estate Podcast.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Talentportræt af Josephine: Kend dine begrænsninger – men lad dig ikke begrænse af dem