Partner, bestyrelsesformand og medstifter Andreea Kaiser, Alfa Development. Foto: Alfa Development.

Alfa Development går med opkøb ind på det stockholmske marked

Alfa Development har allerede fået fodfæste i Sydsverige med flere projekter på Limhamn i Malmø – og nu går det danske, familieejede projektudviklingsselskab, som i foråret skiftede navn fra Elf Development, ind på det stockholmske marked med opkøb af en 23.000 kvm stor grund, som skal transformeres til et boligområde.

Det oplyser Alfa Development uden at komme ind på transaktionssummen eller den forventede projektsum.

Den nyindkøbte grund i Kallhäll ligger direkte ud til Sveriges tredjestørste sø, Mälaren.

– Det er en meget spændende grund, hvor vi har mulighed for at skabe attraktive boliger i samspil med de naturværdier og rekreative muligheder, der allerede er i området. Vi ønsker, at udviklingen af området ved Kallhälls Marina kan blive startskuddet til en langsigtet tilstedeværelse med flere projekter i Stockholm-området, siger partner, bestyrelsesformand og medstifter Andreea Kaiser, Alfa Development.

Afventer ny lokalplan
Grunden er købt af Sture Fagerholm AB og er en af de sidste udviklingsgrunde i Stockholmforstaden Järfälla, der er en af områdets hurtigst voksende byer med 20 minutter i tog til centrum. Alfa Development ønsker i projektet at bringe den særlige danske udviklertradition med til Sverige.

– Vi tror på, at god arkitektur, adgang til naturen og delefaciliteter, som kan være med til at skabe fællesskaber, er vigtige elementer i udviklingen af by- og boligmiljøer. Vi tager disse værdier med til Kallhäll med et ønske om at kombinere det bedste fra Danmark med det bedste fra Sverige, siger Andreea Kaiser.

Siden 1980 har der på grunden været drevet bådforretning og skibsværft, og indtil videre vil bådforretningen forblive. Alfa Development afventer nu lokalplanen for området, som ventes at være klar i starten af 2023. Herefter vil udviklingsplanerne blive konkretiseret, herunder blandt andet antal og typer af boliger.

Alfa Development har engageret svenske Forsbloms Fastighetsutveckling til at bistå med projektet. Forsbloms har 25 års erfaring i Stockholm og har blandt andet udviklet flere projekter i Järfälla-området.

Femte udviklingsprojekt i Sverige på få år
Udviklingen af projektet i Kallhäll bliver Alfa Developments femte svenske udviklingsprojekt på få år. I 2017 blev projektet Kajkanten i Limhamns Sjöstad startskuddet til Alfas svenske ekspansionseventyr. Kajkanten består af næsten 200 boliger fordelt på tre delprojekter, hvoraf to allerede er bygget og indflyttet. Den sidste etape, Karnaphuset, er næsten udsolgt og har indflytning i 2023. Derudover har Alfa udviklet et fjerde boligprojekt, Kalcium, lige ud til kalkbruddet i Limhamn, Malmø.

Alfa Development i Søborg er helejet af Ludvig Find og bestyrelsesformand Andreea Kaiser. Parret stiftede projektudviklingsselskabet i 2006. Jan Kristensen er adm. direktør i Alfa Development i Danmark.

Alfa Development skiftede i maj navn fra Elf Development i forbindelse med en ekspansion til det britiske marked.

Læs også Alfa får imponerende resultat i 2021

Læs alle nyheder om transaktioner her

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder