FSB’s boligprojekt med cirka 200 almene boliger ud til Ny Carlsberg Vej i Carlsberg Byen. Illustration: Werk

Nyt ejendomsprojekt sætter ’sidste punktum’ for opførelsen af Carlsberg Byen

FSB er på vej ind i Carlsberg Byen med et boligprojekt.

Således har det almene boligselskab netop underskrevet en hensigtserklæring med udviklingsselskabet bag Carlsberg Byen, Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S, om at bygge cirka 200 almene boliger.

Projektet omfatter boliger og fællesfaciliteter til singler, par, familier og seniorer – konkret fordelt med omkring 110 ungdomsboliger til singler og par og cirka 90 familieboliger og seniorboliger – alle i forskellige størrelser. I alt drejer det sig om 12.750 etagekvadratmeter, oplyser FSB, som har udviklet boligprojektet i samarbejde med arkitektfirmaet Werk.

FSB kommer ikke ind på hverken transaktionssum eller forventet projektsum.

Boligejendommen kommer til at ligge på hjørnet ved Ny Carlsberg Vej og Gærtorvet. Placeringen ud til Ny Carlsberg Vej er særlig, fordi Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S reetablerer alléen med træer og genlægger de fredede brosten på den historiske vej, der fører op til Elefantporten.

Sætter punktum for opførelsen af Carlsberg Byen
– Vi er glade for, at vi er nået så langt med de sidste af de i alt 600 almene boliger i Carlsberg Byen, at der nu er underskrevet en hensigtserklæring med FSB. Det er vores forhåbning, at vi nu kan komme godt videre i processen, så byggeriet kan komme i gang og dermed sætte det sidste punktum for opførelsen af Carlsberg Byen, siger adm. direktør Jens Nyhus, Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S.

Hos FSB er der naturligvis også tilfredshed med hensigtserklæringen om at kunne bygge cirka 200 boliger.

– Almene boliger har altid bygget på fællesskab, fordi beboerne er sammen om at bestemme i deres boligafdeling. Her går vi skridtet videre og etablerer også rammer for et særligt byfællesskab. Det er vi i FSB virkelig glade for, at Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S værdsætter, og vi glæder os meget til samarbejdet, siger FSB-formand Mads Malik Knudsen.

Parterne forventer byggestart i 1. kvartal 2025 inden indflytning i 1. kvartal 2027.

Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S er et selvstændigt selskab ejet af bryggeriet Carlsberg (25 procent) samt pensionsselskaberne PFA (30 procent), Topdanmark (22,5 procent) og Pensam (22,5 procent).

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder