Karréen Vilhelm Hus og det 80 m høje Beckmanns Tårn i Carlsberg Byen er tegnet af arkitektfirmaet Dorte Mandrup. Illustration: Studio Sang

Dorte Mandrup tegner Carlsberg Byens sidste projekt – får knap 200 boliger

Udviklingen af den gamle bryggerigrund på Vesterbro i København er nu nået så langt, at Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S i oktober har indgået totalentrepriseaftale på områdets allersidste byggefelt, hvor karréen Vilhelm Hus og det 80 m høje Beckmanns Tårn opføres.

Som totalentreprenør er valgt Arpe & Kjeldsholm med Moe som rådgivende ingeniør, Opland som landskabsarkitekt, mens Kuben Management er bygherrerådgiver.

Det oplyser Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S.

Carlsberg Byens niende og sidste tårn er opkaldt efter murermester S.P. Beckmann, der stod bag Den Snoede Skorsten, mens karréen er opkaldt efter arkitekten bag, Vilhelm Dahlerup.

Primært boliger
Vilhelm Hus og Beckmanns Tårn, der i alt kommer til at bestå af cirka 196 boliger, får en central placering i kvarteret ud til blandt andet historiske Ny Carlsberg Vej, der bliver ført tilbage til sin oprindelige udformning med originale, fredede brosten, oprindelige kobberlamper og en ny allé.

Projektet vil, udover boliger i alle størrelser, bestå af kontorer samt butikker og restaurant i stueplan.

Udviklingsselskabet bag Carlsberg Byen, Carlsberg Byen P/S, er et selvstændigt selskab ejet af bryggeriet Carlsberg samt pensionsselskaberne PFA, Topdanmark, og Pensam.

Læs om Carlsberg Byen P/S’ resultater i 2020 og forventninger til 2021 i:

Overskuddet mere end halveret for Carlsberg Byen P/S

 

Fakta: Carlsberg Byen og udviklingsselskabet

– Udviklingsselskabet bag Carlsberg Byen, Carlsberg Byen P/S, er et selvstændigt selskab ejet af bryggeriet Carlsberg (25 procent) samt pensionsselskaberne PFA (30 procent), Topdanmark (22,5 procent) og Pensam (22,5 procent)

– Carlsberg Byen P/S udvikler til og med 2024 Carlsbergs historiske bryggerigrund til en bydel bestående af 50 procent boliger, 35 procent erhverv og 15 procent kultur m.v.

– Carlsberg Byen i grænseområdet mellem Valby, Frederiksberg og Vesterbro i København forventer Carlsberg Byen P/S fuldt udviklet i 2024, hvilket flugter med tids- og strategiplanen fra 2013

– Etape 2-projekterne står færdige i 2021/22, hvor mere end 80 procent af Carlsberg Byen derved er færdigbygget

– Etape 3, som udgør de sidste 20 procent, færdiggøres i 2021-24

Kilde: Carlsberg Byen P/S’ årsrapport 2020

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Emil Harritshøj: Sug viden til dig og husk at dele ud af din egen