Oversigtskort over Odense Inderhavn. Illustration: Odense Kommune

Tre arkitektteams kæmper om stort byudviklingsprojekt i Odense

Tre arkitekthold ledet af henholdsvis Effekt og Tredje Natur, Tegnestuen Vandkunsten og SLA samt Henning Larsen og Adept kæmper om at skulle tegne stort byudviklingsprojekt i Odense Inderhavn.

Bag projektet står den nordjyske udviklings- og entreprenørkoncern A. Enggaard, som nu officielt har sat gang i arkitektkonkurrencen. Det er sket med et startseminar for de tre udvalgte arkitekthold. Holdene skal nu arbejde parallelt med hver deres bud på en samlet fysisk og strategisk plan for de enkelte delområder og for hele Odense Inderhavn.

– Vi ser frem en rigtig spændende arkitektkonkurrence, som jo er en foreløbig kulmination på et solidt forarbejde med blandt andet en god og grundig borgerinddragelsesproces i efteråret 2021. Vi har udvalgt nogle virkeligt stærke arkitektteams til opgaven og derudover tilrettelagt konkurrencen på en måde, hvor både vi i partnerskabet og borgerne bliver inddraget i processen, så vi får mulighed for at afprøve forskellige løsninger og scenarier undervejs, siger projektudviklingschef Jonas Kirkeby Nielsen, A. Enggaard.

Som Estate Media har skrevet, vil A. Enggaard sammen med pensionsselskabet PKA udvikle mellem 167.000 og 182.000 kvm fordelt på et 170.000 kvm stort område, som tæller områderne Siloøen, Byens Ø, Pakhuskajen, Promenadebyen, Bryggen, Havnegadekvarteret og Søkvarteret.

Vinderteam udpeges i starten af 2023
Ved udgangen af 2022 afleverer de tre arkitektteams deres forslag til en samlet plan for området, og der udpeges en vinder af konkurrencen i starten af 2023. Herefter forventer parterne at gå i gang med en proces for en samlet udviklingsplan for området, der skal behandles politisk. Først herefter vil myndighedsarbejdet gå i gang i form af udarbejdelse af plangrundlag for Odense Inderhavn.

Partnerskabet bag den nye bydelsudviklingsplan for Odense Inderhavn består af A. Enggaard, Odense Kommune og Odense Havn.

I marts 2021 fik A. Enggaard politisk grønt lys til at købe 183.000 kvm i Odense Inderhavn.

Læs mere i A. Enggaard får godkendt kæmpe opkøb

Læs også Større trecifret millionhandel på vej i Odense

 

Fakta: Arkitektkonkurrencen

De tre tværfaglige arkitekthold, som deltager i konkurrencen om Odense Inderhavn, er:

Effekt og Tredje Natur med Lytt, Sweco og Briq Group

Tegnestuen Vandkunsten og SLA med Cushman & Wakefield RED, Mogens A. Morgen, EKJ Rådgivende Ingeniører og Valentin Trafikplanlægning

Henning Larsen og Adept med Rambøll, Planscape, Orca og Vidalocal

 

Fakta: Odense Inderhavn

Den første byomdannelsesplan for Odense Havn blev vedtaget i 2003. Siden er der blandt andet blevet bygget i alt 1.350 boliger samt kontorer/erhverv. Hertil kommer blandt andet Havneparken, Nordatlantisk Hus og Havnebadet. Siden er Byomdannelsesplan 2.0 for Odense Havn blevet vedtaget og det er den, der erstattes af den nye Bydelsudviklingsplan.

De syv delområder med delvist tilhørende vandarealer, som A. Enggaard har købt helt eller delvist, er:

  • Bryggen (47.570 kvm – området tættest på Åløkkeskoven)
  • Søkvarteret (44.650 kvm – området i forlængelse af Åløkkeskoven på venstre side af Gammelsø)
  • Siloøen (20.992 kvm)
  • Byens Ø (28.195 kvm)
  • Havnegadekvarteret (14.080 kvm – området på højre side af Havnegade fra Buchwaldsgade til Nørrevoldgade)
  • Pakhuskajen (21.904 kvm – området på venstre side af Havnegade fra Nørrevoldgade til Malmøgade)
  • Hjørnet af Promenadebyen ud mod Toldbodgade (5.721 kvm)

 

Læs alle Odense-nyheder her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder