Adm. direktør Søren Bjørn Hansen, M. Goldschmidt-koncernen. Foto: M. Goldschmidt

M. Goldschmidt firedobler trecifret millionoverskud

Også 2021 blev et særdeles stærkt år for M. Goldschmidt-koncernen, viser dugfriskt årsregnskab fra Goldschmidt Holding, hvis kerneforretning er investering i fast ejendom. Herudover ejer koncernen Skandinaviens største isenkræmmerkæde, Imerco, og en række andre investeringsaktiviteter.

Konkret kommer M. Goldschmidt ud af 2021 med et resultat før skat på 469 millioner kr. – det næstbedste i koncernens historie – mod et overskud på 116 millioner kr. i 2020. Det svarer til en firedobling af overskuddet. I 2005 opnåede koncernen et rekordoverskud på 805 millioner kr. efter skat. Det skyldtes et løft på 581 millioner kr. som følge af ’resultat af ekstraordinære poster’.

I 2021 blev omsætningen løftet med 38 millioner kr. til 1.663 millioner kr.

Kerneforretningen i den danske, familieejet virksomhed grundlagt i 1979 af helejer og bestyrelsesformand Mikael Goldschmidt er og har altid været investering i fast ejendom. Udover de nu mere end 5 milliarder kr. investeret i fast ejendom har M. Goldschmidt-koncernen mere end 160 Imerco-butikker fordelt over hele landet.

I 2021 forøgede M. Goldschmidt Ejendomme lejeindtægterne med 25 procent til 150 millioner kr. primært som konsekvens af færdiggørelse af de første etaper af Frederiksbro-projektet i Hillerød.

Samtidig har den positive udvikling i ejendomsvirksomheden kombineret med en gunstig prisudvikling på ejendomsmarkedet medført værdiopskrivning af investeringsejendomme for 208 millioner kr.

Endelig er koncernens driftsindtjening (ebitda) forbedret til 527 millioner kr. fra 457 millioner kr. i 2020.

Ejendomsporteføljen runder 5 milliarder kr.
– Årsresultatet er meget tilfredsstillende og det næstbedste i koncernens historie, konkluderer ledelsen anført af adm. direktør Søren Bjørn Hansen og bestyrelsesformand Mikael Goldschmidt.

De hæfter sig ved, at M. Goldschmidt-koncernen nåede vigtige milepæle i 2021.

– Ejendomsaktiviteterne udviklede sig positivt, lejeindtægterne steg til 150 millioner kr., og ejendomsporteføljen rundede for første gang 5 milliarder kr. Allerede i 2022 vil lejeindtægterne stige yderligere 50 millioner kr. til 200 millioner kr. på vej mod 250 millioner kr. i 2024 baseret på de nye byggerier, vi allerede har sat i gang.

– Vi voksede ikke kun indtjeningen, men formåede også med at styrke organisationen på tværs af funktioner. Og med de første etaper af Frederiksbro taget i drift flyttes koncernens balance nu mod en overvægt af mere sikre boliger fremfor erhverv, forklarer Søren Bjørn Hansen.

M. Goldschmidt havde ultimo 2021 investeringsejendomme for i alt knap 5,6 milliarder kr.

Søren Bjørn Hansen fremhæver også, at M. Goldschmidt-koncernens egenkapital for første gang har rundet 3 milliarder kr.

Artiklen fortsætter under billedet

Bestyrelsesformand, helejer og stifter Mikael Goldschmidt, M. Goldschmidt-koncernen. Foto: Peter Nørby

Ejendomsinvesteringer
Goldschmidt Ejendomme udvikler og investerer i bolig- og erhvervsejendomme i København, Hellerup, Ringsted og Hillerød. Koncernens største projekt nogensinde, Hillerøds nye bydel Frederiksbro til en samlet værdi på godt 4 milliarder kr., når den er fuldt udbygget, blev for alvor virkeliggjort i 2021, hvor de første byggerier i etape 1 og 2 på i alt 89 rækkehuse og 334 lejligheder blev taget i brug.

Udlejningen af boligerne ’var en forrygende succes, og det er med meget stor tilfredshed og stolthed, at koncernen kan konstatere, at efterspørgslen efter såvel rækkehusene som lejlighederne har været overvældende, og at alle boliger er lejet ud’.

Koncernen investerer også i 2022 og 2023 i udbygningen af Frederiksbro, hvor byggerierne i etape 3 nu er sat i gang. Forhåndsudlejningen af de første 115 lejligheder i etape 3 påbegyndes efter sommerferien 2022 og tages i drift i 2023. Byggeriet af den sidste ejendom i etape 3 på yderligere 198 mindre lejligheder er også begyndt, og ejendommen tages i brug i 2024 med forhåndsudlejning i 2023. Når etape 3 er færdigopført, er koncernen godt halvvejs med udnyttelsen af de 120.000 kvm byggeretter på Frederiksbro, der er fordelt på 1.300 lejeboliger.

Herudover påbegyndte koncernen i 2021 byggeriet af 33 rækkehuse og 12 lejligheder i Hornbæk Skovpark, også et byggeri der vil være klar til indflytning i 2023. De næste boligprojekter omfatter udvidelsen af Klosterparken i Ringsted og den fortsatte udvidelse af Frederiksbro.

Læs også Overvældet Mikael Goldschmidt: Stor interesse for Frederiksbro

Forventninger til 2022
Ledelsen Goldschmidt-koncernen forventer at forøge det underliggende driftsresultatet med 5-10 procent i 2022.

På balancedagen 31. december 2021 havde M. Goldschmidt Holding A/S en stigende balance på 8.553 millioner kr. – heraf investeringsejendomme i alt for 5.578 millioner kr. – mod aktiver for i alt 7.843 millioner kr. ultimo 2020. Samtidig er egenkapitalen udbygget til 3.188 millioner kr. fra 2.837 millioner kr. – svarende til en ny soliditetsgrad på 37,3 procent.

Eksisterende investeringsejendomme er bogført til 4.860 millioner kr., mens investeringsejendomme under opførelse er bogført til 587 millioner kr.

Læs om selskabets 2020-resultater og forventninger til 2021 i:

M. Goldschmidt tjener over en halv milliard kr. på fem år

og i Mikael Goldschmidt forventer mere vækst efter bomstærkt år

 

Seneste årsregnskaber for M. Goldschmidt-koncernen

Kilde og tabel: M. Goldschmidt Holding A/S’ årsrapport 2021

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder