Adm. direktør og partner Morten Jensen, Newsec Advisory i Danmark. Foto: Newsec

Krigen i Ukraine kan på kort sigt sætte nye investeringer på hold

Med Ruslands invasion af Ukraine den 24. februar har også det globale investeringsmarked været ramt af fald som følge af sanktioner og en lang række usikkerheder, der på forskellige måder relaterer sig til den frygtelige krig.

Også Newsecs nye markedsrapport ’Det danske ejendomsmarked – forår 2022’ står i skyggen af den humanitære katastrofe og anspændte geopolitiske situation.

– Den voldsomme og uoverskuelige situation, der er opstået som følge heraf indebærer, at 2022 nu bliver langt mere uforudsigelig, end vi havde troet for blot et par uger siden. Hvad det konkret kommer til at betyde for Danmark er svært at spå om naturligvis, men én ting er sikkert, og det er, at usikkerheden er øget markant, skriver adm. direktør og partner Morten Jensen, Newsec Advisory i Danmark, i rapporten.

På den økonomiske front medfører konflikten højere priser på blandt andet olie, gas og andre råvarer. Vi oplever nu de højeste prisstigninger i årtier, og inflationen kommer ikke til at falder så hurtigt tilbage, som tidligere ventet. De i forvejen negative realrenter kan falde yderligere. Den økonomiske vækst vil også blive ramt, men for Danmarks vedkommende er udgangspunktet ’stærkt’, mener Morten Jensen.

Med en forventet vækst omkring 2 procent er der på nuværende tidspunkt ikke udsigt til at den igangværende højkonjunktur ophører, vurderer Newsec.

Krigen smitter af på ejendomsmarkedet
– Hvad vil der ske på ejendomsmarkedet? På kort sigt kan vi komme til at se en vis afventende holdning blandt investorerne, indtil der kommer mere klarhed over, hvilken vej situationen udvikler sig. På længere sigt er det Newsecs opfattelse, at danske ejendomme kan fremstå som relativt sikre aktiver. Dels fordi Danmarks stabile makroøkonomiske situation får mange udenlandske investorer til at se Danmark som en ’safe-haven’, og dels fordi ejendomme tilbyder investorerne inflationssikring og mindre værdiudsving, skriver Morten Jensen.

– Summa summarum: Vi er forsigtigt positive omkring det danske ejendomsmarked i 2022. De samfundsøkonomiske forudsætninger herhjemme er til stede til et år med stor efterspørgsel fra både brugere og investorer. De væsentlige risici ligger i en forværring af situationen omkring Ukraine, opsummerer direktøren for Newsec Advisory i Danmark.

Læs også Ejendomsaktører forventer stigende totalafkast i 2022

Læs alle artikler om Ukraine her

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder