Nordisk Puls: Sveriges unge og uønskede lejere

Velkommen til Nordisk Puls – en del af Estate Medias univers af nyheder. Nordisk Puls bringer et overblik over de vigtigste nyheder i den forløbne måned i de nordiske lande udvalgt af chefredaktørerne på Estate Media i Norge og Fastighetsnytt i Sverige, der sammen med den danske redaktion giver et bud på ’talk of the town’ i ejendomsbranchen

Her er månedens vigtigste nyheder fra redaktionen i Sverige og det svenske ejendomsmarked:

Mest læste på fastighetsnytt.se i december?
Ligesom i Danmark er der stor interesse for nye talenter i branchen i ejendomsbranchen i Sverige. Offentliggørelsen af listen blev den mest læste nyhed i december.

Læs 35 under 35: Her er morgendagens magthavere i ejendomsbranchen – se hele listen 2021

Blandt AMF Fastigheter er Urban Escape i Stockholm med plads til 7.000 medarbejdere. Foto: AMF Fastigheter

Månedens citat på Fastighetsnytt?
– Lærdommen var, at en udfordrende periode også kan føre til noget godt. Pandemien har fået ejendomsaktører til at nærme sig hinanden på mange flere måder.

Sådan siger ejendomsselskabet AMF Fastigheters adm. direktør Mats Hederos, der nu går på pension. I et længere interview med  Fastighetsnytts Teresa Ahola fortæller han, hvad der har været det karrieremæssige højdepunkter, hvad pandemien førte med sig af gode ting og hvorfor han særligt sætter pris på en særlig uventet egenskab hos Petter Stordalen.

Læs Mats Hederos sætter punktum

Største samtaleemne i den svenske ejendomsbranche
Der er brug for boliger i Sverige ligesom i Danmark, men mange af dem, der bliver bygget er udlejningsboliger. Er vi ved at bygge for mange udlejningsboliger, spørger man i Sverige?

Læs Overophedet byggeri af udlejningsboliger kan give problemer, hvis befolkningstilvæksten falder

Mats Hederos. Foto: AMF Fastigheter

Her er månedens vigtigste nyheder fra redaktionen i Norge fra det norske ejendomsmarked:

Mest læste på estatenyheter.no i december?
Enhver udlejers skræk er formentlig, at ejendommene ikke bliver brugt til det, man tror. I Norge gik alarmen hos Heimstaden, da et billede af en udlejningsbolig dukkede op på en hjemmeside for prostitution.

Læs Her fandt Heimstaden billeder af udlejningsboligen

Månedens citat på estatenyheter.no?
– Det kan virke som om markedet for boligudlejningsejendomme er helt umætteligt. Indtil videre er alt, hvad vi har præsenteret markedet for i år (2021, red.) blevet solgt til det, som sælgerne vil kalde gode priser.

Sådan siger erhvervsmægler Anders Langtind om det brændvarme marked for boligudlejningsejendomme i Oslo. .

Læs Det kan virke som om markedet er helt umætteligt

Største samtaleemne i den norske ejendomsbranche
Entra bladde opp 13,6 milliarder kroner for Oslo Areal.

Det norske ejendomsselskab Entra har for 13,55 milliarder norske kr. købt ejendomsselskabet Oslo Areal. Dermed får Entra 17 store kontorejendomme.

Læs mere Entra køber Oslo Areal for 13,6 milliarder nkr.

Sonja Horn. Foto: Entra

Her er månedens vigtigste nyheder fra redaktionen i Danmark fra det danske ejendomsmarked:

Mest læste i december på estatemedia.dk
Alle vil vide, hvem der er Danmarks nye stjerner i ejendomsbranchen. Årets talentliste – Ung i ejendom – med 35 unge under 35 fra den danske ejendomsbranche blev i hvert fald den mest læste nyhed i december. Listen tæller også unge talenter fra nordiske selskaber som Nrep, Niam, Newsec, NCC og Colliers.

Se Danmarks unge talenter i ejendomsbranchen her eller se hele temaet i magasinet online her

Månedens citat på estatemedia.dk
– Kunderne er i rivende udvikling, og konkurrencen i ejendomsbranchen er stærk. Jeg kan ikke engang pege på én ny ting, som vi skal kunne, for der er rigtig mange. Vi er alle sammen nødt til at lære hele tiden, fordi markedet ændrer sig, siger adm. direktør Martin Vang Hansen, ATP Ejendomme, der er en af Danmarks største ejendomsselskaber.

Læs hele interviewet med Martin Vang Hansen her og i magasinet online

Adm. direktør Martin Vang Hansen, ATP Ejendomme, Foto: Estate Media/Claus Sall

Største samtaleemne i den danske ejendomsbranche
I Danmark løber udenlandske investorer med hovedparten af ejendommene i øjeblikket. Men efter bud fra tre kontinenter var det en dansk pensionskasse, der købte hele ejendomsselskabet Bostad af amerikanske Castlelake. Handlen blev den største i 2021 med en samlet værdi på næsten 3,4 milliarder kr.

Læs AP Pension køber Bostad for knap 3,4 milliarder kr. – købsbud fra tre kontinenter

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder