Managing Partner Nicholas Thurø, Cushman & Wakefield RED. Foto: Cushman & Wakefield RED

RED: 2021 slog rekord med handler for 106 milliarder kr.

2021 blev nyt rekordår for den danske transaktionsvolumen.

Det viser også Cushman & Wakefield RED’s opgørelse i samarbejde med Redata. Ifølge det københavnske erhvervsmæglerfirma blev der i det forgangne kalenderår handlet investeringsejendomme for 106 milliarder kr.

Det er den højeste volumen på det danske ejendomsinvesteringsmarked nogensinde og sætter en tyk streg under den likviditet og kapitalrigelighed, markedets aktører har fremhævet hele året.

Nordicals Københavns foreløbige opgørelse over den danske transaktionsvolumen viste mandag, at der i 2021 blev handlet investeringsejendomme for mere end 94 milliarder kr.

Læs mere i 2021 blev rekordår med handler i Danmark: – Investorer ser muligheder i det meste

Pænt over de magiske 100 milliarder kr.
I 2017 toppede transaktionsvolumenen med cirka 91 milliarder kr., og i de efterfølgende år blev den ikke overgået trods stor aktivitet og en række meget store handler. Coronaåret 2020 tog fart mod slutningen, og det momentum fortsatte ind i 2021, der i alle årets fire kvartaler blev et meget aktivt år.

– Oftest ser vi en klar afmatning i sommermånederne, men i 2021 var det som om, investorerne havde så mange transaktioner i pipeline og nye processer at starte op, at også juli blev en måned med fuld fart på og handler for næsten 11 milliarder kr., siger Managing Partner Nicholas Thurø, Cushman & Wakefield RED, i en meddelelse.

Og fortsætter:

– Det var også året, hvor vi som rådgivere og mæglere skulle være meget skarpe på timing og type af proces, da vi vidste, at investorerne havde rigtig mange sager på deres bord, og de prioriterede derfor benhårdt i, hvilke sager de kunne og ville bruge ressourcer på.

2021 som foreløbig top
De magiske 100 milliarder kr. blev nået i 2021, og RED forudser, at det også bliver en foreløbig top, ligesom 2017 tidligere var det.

– Selvom der fortsat er stor kapitalrigelighed, et buldrende boligmarked, et stærkt kontor- og logistikmarked og et retailmarked, der så småt er ved at komme i omdrejninger igen, bliver det svært for investorerne at finde kvalitetsprodukter nok til at sætte ny rekord allerede i 2022, siger Nicholas Thurø.

Præcis som i 2020 udgjorde boligejendommene mere end halvdelen af transaktionerne.

– Boliger driver fortsat volumenen, og vi har i år set investorerne bevæge sig længere og længere ud ad risikokurven for at finde aktiverne, og priserne er presset godt op, bemærker Nicholas Thurø.

(Artiklen fortsætter under grafikken)

Kilde: Redata. Illustration: Cushman & Wakefield RED

De store handler domineret af udenlandsk kapital
Ser man på transaktionsvolumenen i 2021, var den mere eller mindre ligeligt fordelt mellem danske og udenlandske investorer.

Ser man på derimod på antallet af handler, stod de danske investorer for næsten 90 procent af de 2.144 handler, som Redata har registreret i 2021. Markedet var således igen kendetegnet ved, at de danske investorer stod for størstedelen af de mindre handler, hvorimod de udenlandske investorer stod for størstedelen af de store handler.

Kilde: Redata. Illustration: Cushman & Wakefield RED

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder