Adm. direktør og partner Jacob Lund, Nordicals København. Foto: Nordicals.

Enighed: 2021 kan blive nyt rekordår for transaktionsvolumenen

Som den første fremtrædende erhvervsmægler vurderede EDC Erhverv Poul Erik Bech i september, at 2021 kan blive et nyt rekordår for den danske investeringsvolumen. I oktober kom Colliers med nogenlunde samme melding på ryggen af investeringsvolumenen for årets første tre kvartaler – nemlig at 2021 kan blive blandt de travleste år nogensinde i ejendomsmarkedet.

Læs mere i Colliers: 2021 kan blive blandt de travleste år nogensinde i ejendomsmarkedet

Læs også Transaktionsvolumenen i både Danmark og Norden har rekordkurs

Og nu følger Nordicals København trop. Således viser Nordicals’ opgørelse af transaktionsvolumenen på landsplan, at der er handlet ejendomme for 70,1 milliarder kr. frem til udgangen af oktober.

Til sammenligning var den samlede volumen – ifølge Nordicals’ data – i hele 2020 på 74 milliarder kr. Men med det nuværende høje transaktionsniveau og med de store handler, der som vanligt er på vej i slutningen af året, forudser Nordicals København, at 2021 kan blive rekordår for transaktionsvolumenen.

(Artiklen fortsætter under grafikken)

Kilde og illustration: Nordicals

København har allerede slået 2020
– Betragter man København isoleret set, har 2021 allerede nu oversteget 2020-niveauet, og på landsplan er volumenen frem til udgangen af oktober stort set på niveau med den samlede transaktionsvolumen i 2020. Vi peger derfor på, at 2021 kan gå hen og overgå det hidtidige rekordår 2017, hvor volumenen toppede med cirka 95 milliarder kr.

– Den største sten i skoen mod en ny transaktionsrekord er det begrænsede udbud af ejendomme til salg – særligt i landets største byer. Der er et stort kapitalplaceringsbehov blandt investorerne og et generelt begrænset udbud, som næppe kan matche den massive efterspørgsel fra både ind- og udland, siger adm. direktør og partner Jacob Lund, Nordicals København.

Med de handler, som Nordicals København har kendskab til, kommer 2021 til at overgå 2020 og forventeligt på niveau med rekordåret 2017. Det bekræfter Nordicals Data & Research-afdeling.

Over halvdelen af transaktionerne er bolighandler, cirka 39,5 milliarder kr., mens erhverv udgør 30,6 milliarder kr. Transaktionsvolumenen er i 3. kvartal 2021 opgjort til 32,1 milliarder kr., hvilket er en stigning på over 250 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år, hvor der blev handlet for 12,7 milliarder kr. Ud af de i alt 32,1 milliarder kr. er 16,8 milliarder kr. handlet i hovedstaden, oplyser Nordicals.

Hovedstaden har overgået 2020-niveauet 
Transaktionsvolumenen i København er frem til udgangen af oktober opgjort til cirka 34,3 milliarder kr. og har dermed oversteget niveauet i 2020. Ligesom på landsplan har investorerne i hovedstaden været særligt aktive med opkøb af boligejendomme. Erhverv udgør cirka 12,4 milliarder kr., mens bolighandler udgør knap 22 milliarder kr. af de i alt 34,3 milliarder kr.

Transaktionsvolumenen i København udgør cirka 57 procent den samlede volumen i 2021, mens Midtjylland udgør 15,5 procent og Trekantområdet 7 procent.

I alt har over 10 investorer i 3. kvartal 2021 købt for mere end 500 millioner kr., mens 12 har solgt fra.

– Appetitten på ejendomme er stor, og der flyder meget kapital rundt ude i markedet særligt blandt de internationale spillere. Vi ser ind i et par travle måneder hen mod årets udgang, og med de mange markante transaktioner, vi har set i 3. kvartal, kan et par store enkelthandler her i slutspurten afgøre, om 2021 bliver et nyt rekordår for transaktionsvolumenen, siger Jacob Lund.

(Artiklen fortsætter under grafikken)

Kilde og illustration: Nordicals

90-95 milliarder kr. i rekordåret 2017
Der findes ingen officielle tal for den danske transaktionsvolumen, men konsensus blandt landets erhvervsmæglere er, at 2017 hidtil er rekordåret med en volumen på omkring 90-95 milliarder kr.

Læs også Så meget fylder transaktioner hos erhvervsmæglerne

Læs også Overblik: Kun to erhvervsmæglere med fremgang i 2020

Læs alle nyheder om transaktioner her

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder