Nordisk Puls: Ejendomme er en ubehagelig sektor

Velkommen til Nordisk Puls – en del af Estate Medias univers af nyheder. Nordisk Puls bringer et overblik over de vigtigste nyheder i den forløbne måned i de nordiske lande udvalgt af chefredaktørerne på Estate Media i Norge og Fastighetsnytt i Sverige, der sammen med den danske redaktion giver et bud på ’talk of the town’ i ejendomsbranchen

Her er månedens vigtigste nyheder fra redaktionen og det svenske ejendomsmarked:

Mest læste nyhed på www.fastighetsnytt.se i november?
På maleriske Lidingö nordøst for centrum af Stockholm lovede man at bygge næsten 1.000 boliger til fordel for nye infrastrukturforbindelser betalt af den svenske stat. Nu kommer den gode infrastruktur, men bydelen bryder aftalen om udbygning af boliger. Flere steder i landets største byer får man infrastruktur mod bæredygtigt boligbyggeri. Læs hele artiklen om, hvordan de gør i Sverige.

Læs artiklen her Lidingö bryter avtal om bostadsbyggande – får ändå nya bron till halva priset

 Månedens citat på Fastighetsnytt.se?
– Jeg synes ejendomssektoren er en ubehagelig sektor, der er højt vurderet og meget afhængig af et enkelt parameter i form af renterne, som ingen burde føle sig bekvemme ved. Alligevel opfører man sig helt bekvemt. Den trend kan godt fortsætte, men det bliver farligere og farligere, siger Handelsbankens aktiestrateg Mattias Sundling i en sammenfatning af ejendomsselskaberne på  Stockholms børs i 2021. Når det kommer til stykket tror han dog, at der er grund til at se ind i et lavrentemiljø, når først inflationsuroen har lagt sig.

Læs artiklen her Fullt drag i ”obehaglig sektor” – räntan fortsatt nyckeln för börsbolagen

På trods af risiko for stigende renter fortsætter tiltroen til ejendomsaktier på børsen i Stockholm. Men er det velbegrundet, påpeger Handelsbankens økonom.

Største samtaleemne i ejendomsbranchen i Sverige?
En ny regeringskrise opstod lidt uventet i Sverige i det turbulente 2021. Da det stod klart, at den rød-grønne koalition kunne tvinges til at regere med et konservativt defineret budget, forlod Miljöpartiet regeringen. Med højrebudgettet forsvandt støtten til byggeri af nye lejeboliger. Desuden fik Sverige en ny boligminister.

Læs artiklen her Barsk start for ny statsminister

Her er månedens vigtigste nyheder fra redaktionen og det norske ejendomsmarked:

Mest læste nyhed på www.estatenyheter.no i november?
Har man pligt til at fortælle om en nabokonflikt, når man handler boliger? En messengersamtale gjorde udslaget i norsk retssag.

Læs artiklen her Køber fik erstatning efter manglende information om nabokonflikt

Månedens citat på estatenyheter.no?
Svenske SBB, der også køber massivt op i Danmark, har købt norske Solon Eiendom. Her glæder direktør Andreas Martinussen sig:

– Dette er første del af eventyrrejsen, siger han.

Læs hele artiklen Dette er første del af eventyrrejsen

Største samtaleemne i den norske ejendomsbranche?
Den norske pensionsgigant KLP Eiendom er utilfreds med, at der er julemarked i Spikersuppa udenfor ejendomsgigantens butikscenter Paleet. Et af Norges bedste advokafirmaer har forsøgt at sætte en stopper for det populære julemarked uden held.

Læs hele artiklen KLP får ikke medhold i klager om julemarked 

Chef for Solon Eiendom, Anders Martinussen. Foto: Glen Widing


Her er månedens vigtigste nyheder fra redaktionen og det danske ejendomsmarked:

Mest læste på estatemedia.dk?
Den nordiske ejendomsudvikler og -investor Nrep har købt knap 46.000 kvm stor boliger i Danmarks 3. største by, Odense. Porteføljen består af 23 ejendomme fordelt på 567 lejeboliger.

Ny milliardhandel: Nrep køber 567 lejligheder i primært Odense

Månedens citat på Estatemedia.dk?
– Som investor synes jeg, at man har et ansvar over for samfundet med at skubbe vigtige dagsordener, fordi de rette investeringer i bedste fald kan facilitere strukturelle ændringer. Det  er vigtigt at sætte fokus på emner som bæredygtighed, grøn omstilling og diversitet.

Citat: Associate i Niam, Emil Harritshøj, kandidat til Ung i Ejendom 2021, der er en liste over 35 unge talenter i den danske ejendomsbranche.
Emil Harritshøj: Sug viden til dig og husk at dele ud af din egen

Største samtaleemne i den danske ejendomsbranche
Den længe ventede boligpakke i Danmark kommer ikke til at ryste branchen. Læs redaktørens blog om effekterne på den danske ejendomsbranche, og hvorfor branchen nu selv bør gribe sceptret og gå forrest for at sikre en både social og miljømæssig bæredygtig udvikling i boligmarkedet

Læs mere i Redaktørens blog: En gylden mulighed for ejendomsbranchen

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder