Investeringschef Anne Sofie Vett Raaschou, Nrep. Foto: Martin Bubandt

Ny milliardhandel: Nrep køber 567 boliger i primært Odense

Endnu en milliardhandel er netop blevet gennemført i det danske ejendomsinvesteringsmarked.

Således oplyser den nordiske ejendomsudvikler og -investor Nrep, at selskabet har købt en knap 46.000 kvm stor ejendomsportefølje bestående af 23 ejendomme fordelt på 567 lejeboliger. Købet sker på vegne af Nrep Income+ (NIP), som er en open-ended investeringsfond. Langt hovedparten af ejendommene ligger i Odense, mens en mindre del af porteføljen ligger i København og Svendborg.

Det oplyser Nrep i en meddelelse mandag middag.

Sælger og pris
Sælger er den familieejede og Odense-baserede ejendomsudviklingskoncern Togt, som er ejet ligeligt af søskendeparret Mogens Tveskov og Louise Tveskov. Togt sælger samtlige sine boligejendomme.

Parterne er enige om ikke at offentliggøre den eksakte transaktionssum, ’der ligger i milliardklassen’.

NIP har i løbet af det seneste år opkøbt en stribe ejendomme på tværs af Norden.

Ifølge Nordicals ligger kvmprisen på udviklede prime-ejendomme i Odense på 18.000-23.000 kr. Og da Nrep oplyser, at handlen ligger i milliardklassen, er der formentlig tale om en samlet pris i den høje ende af det interval – og dermed en samlet pris på cirka 1.050 millioner kr.

– Vores fokus er primært på hovedstæderne og de lidt større byer, men denne gang opstod der en attraktiv mulighed i Odense. Flere kender os som en projektudvikler, men vi har også stor appetit på eksisterende og færdigudviklede ejendomme, særligt i regi af NIP, og det er denne investering udtryk for, siger investeringschef Anne Sofie Vett Raaschou, Nrep.

De 23 ejendomme er et mix af nye og ældre bygninger, som primært ligger fordelt i det centrale Odense – de fleste i en radius på godt 1 km fra Odense Banegård. Den gennemsnitlige boligstørrelse er på 71 kvm, og den månedlige husleje er på 7.000 kr.

Et løft til 75 millioner kr.
Nrep oplyser at have afsat omkring 75 millioner kr. til en opgradering af de 23 ejendomme. Netop investeringer i færdigudviklede ejendommene og efterfølgende opgradering er et kendetegn for NIP.

– Med denne investering har vi fået en række små boliger, som til gengæld har en overkommelig husleje og en god beliggenhed i Odense blandt andet tæt på den nye letbane. Vi kommer til at gøre ejendommene grønnere, mere kundevenlige, og så skal de energiforbedres markant – præcis som vi har gjort det på tidligere investeringer i NIP-regi. Med vores mål om at opnå en CO2-neutral portefølje i 2028 er det et vigtigt skridt på vejen at nedbringe CO2-udledningen markant på eksisterende ejendomme, siger Anne Sofie Vett Raaschou.

Forbedringerne omfatter blandt andet forskønnelse af udendørsarealer og etablering af solcelleanlæg.

Samme Nrep-fond købte The Residence CPH
Siden NIP blev lanceret sidste år har større investeringer omfattet et af Nordens mest avancerede distributionscentre, en 27 m høj, fuldt automatiseret logistikejendom ved Oslo, The Residence CPH i København med 179 lejligheder og et friplejehjem i Odense.

Læs mere i Nrep køber The Residence CPH

Læs også Nrep overtager ejendom med konkursramt plejecenter i Odense

Der har været investeringsaktivitet på tværs af Norden, og der er købt flere logistikejendomme til porteføljen.

– Helt generelt må man sige, at det er gået over al forventning, siden vi lancerede NIP. Vi har gjort nogle gode handler, og vi har masser af plads til at vokse. Det gælder ikke kun inden for beboelse, men også logistik- og kontorsegmentet. Vores fokus er især på færdigudviklede ejendomme i de store byer, oplyser investeringsdirektør Olli Fischer, Nrep.

Togt: Derfor frasalg
Hos Togt oplyser adm. direktør og medejer Mogens Tveskov, at milliardfrasalget ’realiserer et enormt udviklingspotentiale for koncernen’:

– Ved at sælge den del af porteføljen, hvor de færdigudviklede projekter ligger, frigives der ressourcer, som skal fokuseres på nye udviklingsprojekter. Handlen med Nrep er derfor langt fra et farvel til ejendomsbranchen, men derimod en unik mulighed for at indfri et nyt potentiale i Togt-koncernen.

Togt-koncernen blev etableret i 1990. Der er – som nævnt – delt ejerskab mellem de to søskende Mogens og Louise Tveskov. Siden 2010 har Mogens Tveskov været adm. direktør i Togt, der blandt andet står bag byggeriet af Odenses højeste bygning – TBT Tower – på 17 etager med kombineret bolig og erhverv. Her er boligerne solgt som ejerlejligheder, mens erhvervsdelen fortsat er en del af Togt-koncernens portefølje.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Adm. direktør og medejer Mogens Tveskov, Togt-koncernen. Foto: Togt

Rådgivere i handlen
Togt er i salget blevet rådgivet af Colliers, Agenda Advokater og Deloitte, mens Nrep i opkøbet er blevet bistået af Bruun & Hjejle, PwC, Nordicals og Cowi.

Læs mere om handlen i Fynsk familiekoncern frasælger boliger i milliardhandel: – En smule vemodigt

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder