Boligprojektet med den op mod 15 etager høje signaturbygning, der bliver et nyt pejlemærke for hele Vordingborgs havnefront. Projektet består af i alt 132 boliger. Illustration: Erik Arkitekter

Udviklerduo bag signaturbygning i Vordingborg

Et nyt byggeri med 132 boliger til familier og ældre vil om få måneder blive sat i gang på havnefronten ved Sydhavnsvej i Vordingborg. Det er boligudviklerne Scandinavian Property Development og Kiss Development, der står bag projektet, som skal skabe nyt liv på den gamle havn.

Hovedparten af boligerne får havudsigt, og der er lagt vægt på et levende boligområde. Blandt andet er der i stueetagen og direkte ud til havnepromenaden afsat plads til klubfaciliteter med omklædning og sauna, for eksempel ved etablering af et havnebad eller kajakpolo-baner.

– Vi kan se rundt omkring i verden, hvordan inddragelse af vandsiden gør en by meget attraktiv. Det tiltrækker nye borgere og øger livskvaliteten for beboerne. Vores ønske med byggeriet er at bidrage til, at Vordingborg nu for alvor bliver etableret som en levende by ved vandet, siger partner Niclas Thorsbrenner, Scandinavian Property Development, i en meddelelse.

Tidsplan
Det i alt 11.000 kvm store byggeri tegnet af Erik Arkitekter består af tre bygninger med 44 boliger til familier, 28 lejligheder til seniorer og 60 plejehjemsboliger. Sammen med de nuværende modulhuse på Sydhavnsvej, der med tiden bliver omdannet til ungdomsboliger, betyder det, at der skabes et boligområde med plads til alle generationer, fremhæver Scandinavian Property Development og Kiss Development.

– Vordingborg er inde i en god udvikling, der skaber opmærksomhed i det sydsjællandske. Med byggeriet på Havnepromenaden håber vi at bidrage med nye arbejdspladser og med at tiltrække nye borgere, der bliver boende i byen i mange år, siger direktør Dennis Sommer, Kiss Development, der selv har base i Vordingborg.

Første friplejehjem i Vordingborg
Plejehjemmet på havnefronten bliver det første friplejehjem i Vordingborg Kommune. Et friplejehjem drives af en privat operatør, og her har Danske Diakonhjem været en del af dialogen med Vordingborg Kommune gennem hele byggeriets planlægningsfase. Danske Diakonhjem er Danmarks største ikke-kommunale plejehjemsoperatør og driver i dag mere end 50 plejetilbud over hele landet på nonprofitbasis.

Parterne bag byggeriet tog hul på ansøgningen om byggetilladelse hos Vordingborg Kommune ultimo september, og de forventer første spadestik i starten af det nye år. Byggeriet vil efter planen stå færdigt i slutningen af 2023.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder