Aalborg. Foto: Shutterstock

Colliers: 2021 kan blive blandt de travleste år nogensinde i ejendomsmarkedet

2021 kan blive et af de mest travle år i det danske ejendomsmarked nogensinde, vurderer Colliers.

I 3. kvartal blev der samlet handlet for 29 milliarder kr., hvilket er en markant stigning i transaktionsvolumenen i forhold til 2. kvartal, hvor der blev handlet investeringsejendomme for 17 milliarder kr., oplyser Colliers til Estate Media.

Den høje volumen blev både drevet af store enkelthandler og af et gunstigt marked, bemærker Colliers’ researchchef, Gregers Nytoft Rasmussen.

– Stigningen er først og fremmest drevet af, at mange har et stort kapitalplaceringsbehov. Der er simpelthen en masse penge i markedet, som skal investeres. Danmark betragtes forsat som et sikkert marked særligt hos de udenlandske investorer, som har været mest konkurrencedygtige i de største handler. Indtil videre har de stået for cirka 55 procent af den samlede transaktionsvolumen i 2021, hvor især store internationale spillere som svenske Heimstaden og hollandske Orange Capital Partners har været aktive i Danmark, skriver Gregers Nytoft Rasmussen i en kommentar.

Udenlandske investorer stod for 66 procent af transaktionsvolumenen i 3. kvartal.

Overhaler snart 2020
Med det høje niveau i 3. kvartal havner den samlede transaktionsvolumen frem til udgangen af september på godt 68 milliarder kr. Til sammenligning var volumenen i hele 2020 på 72 milliarder kr., hvorfor Colliers forventer, at sidste år allerede bliver overgået i løbet af oktober i år.

Investorer har fortsat størst appetit på sikre core-ejendomme – både når det gælder kontor og bolig. Over 75 procent af de solgte ejendomme i 2021 til dato er core-ejendomme. Den tendens steg i 3. kvartal til 80 procent.

– Appetitten er størst på boliger, der dermed stadig fylder mest i erhvervsejendomsmarkedet. Der er især stor interesse fra langsigtede investorer, som ikke er så risikovillige, men som har et behov for stabile afkast. Derudover ser vi også en stigende interesse for studieboliger blandt investorerne. Det er store handler som salgene af Poppelstykket i Valby og Telegrafkollegiet i Sydhavnen eksempler på, fremhæver Gregers Nytoft Rasmussen.

Læs mere i Hollandske OCP køber små 18.000 kvm i Valby af Koncenton – se pris

Han tilføjer, at hotellerne derudover oplevede en væsentlig stigning i handlerne i 2021, selvom stigningen skal ses i forhold til nervøsiteten, som prægede markedet sidste år. Fremgangen blev især drevet af, at den amerikanske investor Starwood Capital både har købt Skt. Petri og Comfort Hotel Vesterbro i år.

90 milliarder kr. i rekordåret 2017
Der findes ingen officielle tal for den danske transaktionsvolumen, men konsensus blandt landets erhvervsmæglere er, at 2017 hidtil er rekordåret med en volumen på omkring 90 milliarder kr.

Læs også Transaktionsvolumenen i både Danmark og Norden har rekordkurs

Læs også Overblik: Kun to erhvervsmæglere med fremgang i 2020

Læs alle nyheder om transaktioner her

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder