Bro mellem bygningerne på Pensiondanmarks kommende kontorhus på Marmormolen i Københavns Nordhavn. Illustration: PLH Arkitekter

Pensiondanmark bygger endnu et kontorhus i Nordhavnen

Pensiondanmark vil i forlængelse af det kommende DFDS-hovedkontor på Marmormolen i Københavns Nordhavn bygge endnu et kontorhus.

NCC er valgt som totalentreprenør til opførelse af et 13.000 kvm stort kontorhus til cirka 286 millioner kr. Kontorejendommen, som er tegnet af PLH Arkitekter, skal efter planen stå færdigopført om 2 år.

– Med bygningen af kontorhuset fuldender vi området ved Marmormolen, som kommer til at indkapsle Pensiondanmarks idealer for ejendomsinvesteringer. Vi skaber et livligt og attraktivt erhvervsområde, placeret centralt og i smukke omgivelser og med bæredygtighed som den røde tråd. Det bliver rammen om mange fantastiske arbejdspladser og en god investering for vores medlemmers pensionsopsparinger, siger direktør Marius Møller, Pensiondanmark.

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Projektet set fra nord. Illustration: PLH Arkitekter

Tidsplan og størrelse
Kontorhuset får plads til cirka 550 faste arbejdspladser, mødecenter og kantine til cirka 240 personer. Desuden bliver der parkeringskælder, cykelparkering og lokaler til butikker i stueetagen. NCC benytter ingeniører fra Rambøll, mens Acting Bygherrerådgivning er bygherrerådgiver på projektet.

– Vi ser frem til at komme i gang med det spændende byggeri, der har en fantastisk beliggenhed og nogle flotte arkitektoniske detaljer, siger projektdirektør Ole Møller Petersen, NCC.

Byggeriet skal som minimum opnå bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld, oplyser parterne.

Opførelsen begynder i 3. kvartal 2021 og forventes afsluttet i sommeren 2023. NCC’ ordre på 286 millioner kr. bogføres i 3. kvartal 2021 under forretningsområde Building Nordics.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder