Frederiksberg Centret er ejet af selskabet Danske Shoppingcentre, der er et joint venture mellem ATP Ejendomme og Danica Pension. Foto: Presse

Trio presser på for at afskaffe mundbind i butikker – kunderne flygter

Antallet af kunder er faldet markant i landets shoppingcentre efter krav om at bære mundbind i detailhandlen. Siden 29. oktober har både ansatte og kunder i butikker skullet bære mundbind. Og det koster kunder.

Ifølge en opgørelse fra Danske Shoppingcentre, der ejer shoppingcentre over hele landet, herunder Frederiksberg Centret, Lyngby Storcenter og Kolding Storcenter, var der i november 17 procent færre kunder i selskabets 17 centre sammenlignet med samme periode sidste år. Ligesom der var 37 procent færre kunder på Black Friday.

– Mundbind koster kunder. Det kan vi se sort på hvidt på vores besøgstal. Nu står vi over for julehandlen, hvor en nedgang rammer endnu hårdere. Så er der bare den mindste åbning for, at kravet om mundbind først kunne gælde inde i selve butikkerne og ikke på centrenes gange, vil det gøre en stor forskel for både os og vores butikker, siger Finn Sture Madsen, vicedirektør i Danske Shoppingcentre og formand for Ejendomdanmarks retailudvalg, i en kommentar til opgørelsen.

Han oplyser, at kundetallene var på niveau med tidligere års opgørelse over kundetrafikken i september og oktober, hvor Corona atter var i fremmarch i Danmark, men hvor det ikke var påbudt at bære mundbind i landets butikker.

Feriepenge skal blive i Danmark
I Ejendomdanmark opfordrer adm. direktør, Jannick Nytoft, også regeringen til at lempe kravet om mundbind, så snart det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

– Vi har haft en konstruktiv dialog om stramninger af restriktionerne – den dialog skal vi fortsætte med modsat fortegn, når det er forsvarligt at lempe. Ellers risikerer vi, at vi ikke har vores centre og butikker, når coronaen slipper sit tag. Der er jo netop blevet frigivet feriepenge for at give et boost til vores egen detailhandel. Ikke for at udenlandske webshops skal vinde frem, fordi mundbind får kunderne til at blive væk, siger Jannick Nytoft.

Ejendomdanmark og Danske Shoppingcentre støttes af HK Handel.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder