Gartnerbyen.odense
Tidligere Illustration af Gartnerbyen i Odense. Illustration: Arkitema Architects

Derfor er der rift om ejerboliger i ny Odense-bydel

I Odenses nye bydel Gartnerbyen er 25 ejerlejligheder under opførelse, og selvom de først er indflytningsklare til maj 2021, har ejendomsmægleren nu solgt 15 ud af de 25 lejligheder.

– At vi allerede nu har solgt næsten 2/3-del af lejlighederne er helt fantastisk og ikke noget, man ser hver dag, når der nu først er indflytning i maj næste år, siger indehaver Peter Schultz Jensen, Nybolig Odense Palle Jensen.

Udover en god beliggenhed mener Peter Schultz Jensen, at en af årsagerne til efterspørgslen skal findes i det faktum, at Gartnerbyens ejerlejligheder er nogle af de eneste, der for tiden udbydes på det odenseanske boligmarked.

– Der findes ikke særlig mange ejerlejligheder på markedet lige nu. Derfor skal pris og kvalitet jo stadig hænge sammen, men det gør de også i tilfældet med lejlighederne i Gartnerbyen, siger Peter Schultz Jensen.

Bag de 25 ejerlejligheder på mellem 52 og 83 kvm står selskabet bag Gartnerbyen, Gartnerbyen P/S, der gik i gang med byggeriet under forårets coronanedlukning. Arealudviklingsselskabet er ejet 50 procent af PFA Ejendomme og 50 procent af Gartnerbyen Holding.

Ifølge en opgørelse fra finansinstitutternes brancheorganisation, Finans Danmark var udbuddet af ejerlejligheder i Danmark rekordlavt i oktober. I Københavns Kommune er antallet af udbudte ejerlejligheder faldet med over 30 procent i forhold til sidste år, og i Odense Kommune er udbuddet faldet med 10 procent.

Læs mere i Rekordfå og rekorddyre lejligheder til salg

 

Fakta: Gartnerbyen i Odense

– Gartnerbyen P/S er ejet 50 procent af PFA Ejendomme og 50 procent af Gartnerbyen Holding

– Gartnerbyen er en ny bydel, der etableres på den gamle Gasa-grund i den vestlige del af det centrale Odense. Byggeriet gik i gang i 2017 og forventes afsluttet i 2025

– Når bydelen er helt færdig, vil den sprede sig over 140.000 kvm byggeri, hvilket gør Gartnerbyen til Odenses største ejendomsudviklingsprojekt nogensinde

– Foruden boliger af varierende type og størrelse vil Gartnerbyen rumme grønne områder, et butikstorv og et plejecenter

– Området ligger tæt på letbanen, Langesøstien, Odense Station og centrum

– På sigt forventes Gartnerbyen at rumme boliger til mere end 3.000 beboere

Fakta: Gartnerbyen





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder