PFA investerer trecifret millionbeløb i ny Odense-bydel

Pensionsselskabet PFA er blandt de første investorer i et nyt areal- og byudviklingsprojekt i Odense, hvor der forventes opført i alt 140.000 kvm byggeri. Området skal de kommende år danne basis for en ny, grøn og samtidigt centralt beliggende bydel med moderne boliger, caféer og erhverv.

PFA’s samlede investering i Gartnerbyen beløber sig til et trecifret millionbeløb, der går til henholdsvis boliger og arealudvikling på grunden, som tidligere dannede rammen om gartnerivirksomheden Gasas hovedkvarter, heraf navnet Gartnerbyen.

– Der er en stærk økonomisk udvikling i Odense og en solid befolkningstilvækst på niveau med større byer samtidig med, at der stadig er rum for en betydelig videreudvikling af byen. Vi ved, at fremtidens beboere i stigende grad efterspørger både grønne omgivelser og en bynær beliggenhed, og det mener vi, at man opnår i Gartnerbyen. I dette bygge- og byudviklingsprojekt opfører vi gode boliger til et bredt publikum samtidig med, at vi skaber fundamentet for et godt afkast til vores kunder, siger ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn.

Odense har de seneste 10 år oplevet en befolkningstilvækst på 15 procent og er blandt de byer uden for hovedstaden, der ifølge en analyse fra Instituttet for Fremtidsforskning står til at få den mest positive udvikling inden for befolkning og økonomi. Derfor er det også et oplagt tidspunkt at lave sådan en investering, påpeger Michael Bruhn.

PFA har indgået et partnerskab og totalentrepriseaftale med det Odense-baserede entreprenørfirma H. Skjøde Knudsen A/S om udviklingen af de to byggefelter, hvor PFA samtidig erhverver rettigheder til opførelse af 156 lejeboliger med et samlet areal på 12.399 kvm. Der bliver tale om blandet bebyggelse med både rækkehuse og lejligheder fra 64-114 kvm. Dele af byggeriet bliver særligt seniorvenligt – bygget efter PFA Seniorboligstandard.

Transformation af Odense

Når PFA og H. Skjøde Knudsen vælger at arealudvikle og bygge boliger på grunden, så vil det forstærke en i forvejen positiv udvikling i og omkring Fyns største by. Sådan lyder meldingen fra Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel:

– Transformationen af Odense er i fuld gang i disse år, og samtidig med at nye bydele tager form, så finder flere og flere private investeringer vej til vores by. Det er meget glædeligt, at PFA med investeringen i Gartnerbyen igen viser sin store tro på Odenses udvikling. Samtidig vil projektet med sin store skala og sit fokus på boliger til forskellige befolkningsgrupper være en vigtig drivkraft i udviklingen af hele det vestlige Odense.

Den nye bydel ligger kun 1,5 km fra Odense Centrum og ikke langt fra to kommende letbanestop.

Hele området ’Gartnerbyen’, der udover lejeboliger også ventes at komme til at indeholde ejerboliger, dagligvareforretninger, sundhedshus, et hotel og øvrig erhverv, ventes at stå færdigt om cirka otte år.

Læs også: PFA og A. Enggaard køber 51 procent af havnefrontsprojekt i Aalborg for 187,5 millioner kr

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder