En ny kontorbygning på Europaplads 6-8 må blive 35 m høj med otte etager, hvilket er én under det seneste forslag om ni etager. Den stiplede linje markerer forskellen mellem otte og ni etager. Illustration: Luplau Poulsen Arkitekter, Ardess og Europa Plads ApS

Grønt lys til halveret højhus i Aarhus

I 2017 præsenterede bygherren Europa Plads ApS et højhusprojekt på 18 etager på Europaplads 6-8 i Aarhus C ved kulturhuset Dokk1 på havnen.

Projektet tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects og Nex blev senere reduceret til ni etager, og onsdag blev et byrådsflertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Det Konservative Folkeparti enige om at sige ja til et nyt hus på maksimalt otte etager, skriver Jyllands-Posten.

Læs også 16.000 kvm kontorbyggeri på vej centralt i Aarhus

Forslaget om at reducere den kommende kontorbygning med en etage blev i tirsdags lanceret af Socialdemokratiet i Aarhus Byråd.

Med lokalplanen tillades Mindegade 12A nedrevet og erstattet af ny bebyggelse, når det er nødvendigt for opførelse af den samlede nye bebyggelse.

Aktører bag projektet
Bag projektet står den lokale udvikler Finn Bach Petersen og Europa Plads ApS ejet 60 procent af Poul Kristiansen og 40 procent af Pia Petersen.

Familien Kristiansen er stifterfamilien bag møbelkoncernen Tvilum. Kristiansen-familiens exit i Tvilum startede, da kapitalfonden Axcel i 1996 købte sig ind som medejer med en andel på 60 procent. Siden 2000 har Tvilum-Scanbirk og senere Tvilum været ejet af amerikanske Masco Corporation. I 2013 blev Tvilum opkøbt af den amerikanske kapitalfond Revolution Capital Group.

I 2018 blev Tvilum så igen opkøbt af en dansk investorgruppe bestående af Viking Trading, Tvilums adm. direktør Torben Porsholdt og Kristiansen Properties, hvor Poul Kristiansen ejer 33,33 procent af Kristiansen Properties.

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder