Tivolis tidligere fremlagte projektforslag med en lukning af Vesterbrogade mellem Bernstorffsgade og H.C. Andersens Boulevard og et BIG-tegnet højhus. Illustration: Gehl Architects og BIG

Ny overborgmester ser ’meget, meget positivt’ på bypark foran Tivoli

– Et grønt område på dette sted i byen vil give et løft af byrummet, som både københavnerne og vores gæster vil opleve.

Det siger Københavns Kommunes nye overborgmester, Lars Weiss (S), til Berlingske.

Han ser ’meget, meget positivt’ på muligheden for at etablere en bypark foran Tivolis hovedindgang. Lars Weiss medgiver, at der er nogle udfordringer, men at de kan løses. Han estimerer, at projektet samlet set vil koste omkring 22-23 millioner kr.

I juni 2019 fremlagde en række aktører anført af Tivoli en vision om at transformere den trafikerede passage på Vesterbrogade mellem Axelborg og H.C. Andersens Boulevard ved Rådhuspladsen til en bypark, hvor natur flettes ind i byrummet. Projektet med en bæredygtig bypark er tegnet af arkitektfirmaet Gehl.

Projektet har været mødt med stor velvilje fra naboer, borgere og politikere. Siden præsentationen har Tivoli og en nabogruppe bestående af Landbrug & Fødevarer, Dansk Industri, Danica Pension, ATP, PFA Pension og Industriens Pension, som tilsammen repræsenterer hovedparten af ejendommene i kvarteret, arbejdet videre med den oprindelige projektidé sammen med Gehl, Olafur Eliasson og arkitekt Sebastian Behmann fra Studio Other Spaces (SOS).

Det udvidede projekt med Axel Torv omfatter 14.000 kvm.

– Det udestår at rejse den nødvendige eksterne fondsstøtte til at anlægge byparken, da finansieringen af projektet på nuværende tidspunkt ikke er helt afklaret. Målet er, at Københavns Kommune godkender projektet inden kommunalvalget i 2021, og at byparken kan indvies i foråret 2023, lød det fra arbejdsgruppen i juli 2019, hvor også daværende overborgmester Frank Jensen (S) var ’superbegejstret for forslaget’.

Læs mere i Spektakulært projekt med bypark ved Tivoli vokser til 14.000 kvm





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder