Estate Media –

Nyheder – Danmark

Tivolis fremlagte projekt med blandt andet BIG-tegnet højhus og lukning af Vesterbrogade mellem Bernstorffsgade og H.C. Andersens Boulevard. Illustration: Tivoli

Tivoli præsenterer nyt 70 meter højt hotel og idé til bypark

Tivoli kommer med et bud på, hvordan der skal se ud på den anden side af hegnet på Vesterbrogade. Samtidig præsenterer forlystelses- og hotelvirksomheden planerne for et hotel designet af BIG.

Martin Burlund

mandag 17. juni 2019 14:33

Tivoli byder ind med en vision om at forvandle den trafikerede passage på Vesterbrogade fra Axelborg og ind til Rådhuspladsen til en bypark, hvor natur flettes ind i byrummet, hvor der er brede fortove til fodgængere, plads til cykler og fri for trafiklys og biler.

Det er det danske arkitektfirma Gehl, der er kendt for deres antropologiske tilgang til byplanlægning, hvor bygninger, natur og mennesker spiller sammen, der står bag visualiseringen af idéen. Borgerrepræsentationen og Landbrug & Fødevarer, som har hovedkvarter i Axelborg, er ifølge Tivoli imødekommende overfor udsigten til etablering af en ny grøn bæredygtig bypark ud mod Rådhuspladsen.

– Som direkte naboer til Vesterbro Passage, kan vi kun hilse tankerne om at gå fra trafik til grøn bydel velkommen. Jeg tror på, at planerne kan give et helt andet liv til området, samt få København til at fremstå endnu mere attraktiv for både borgere og turister. Vi glæder os over udsigten til, at Axelborg bliver en del af en grønnere by til daglig, siger direktør for Landbrug & Fødevarer, Anne Lawaetz Arhnung.

Eventyrligt nyt slot

Indenfor i parken er der planer om at opføre et hotel udarbejdet af arkitekterne hos BIG. Det nye hotel kommer til at hedde H.C. Andersen Hotel og skal efter planen placeres ved siden af H.C. Andersen Slottet. Den nye bygning vil fremstå som en vertikal, grøn forlængelse af Tivoli-haven, der vil kunne ses fra byen og sende et signal om Tivolis attitude til bæredygtighed.

– Med en totalrenovering af H.C. Andersen Slottet og en ny bygning hvor Mazzoli’s pavillon ligger i dag, har vi forsøgt at dyrke og styrke karakteren og kvaliteterne ved det eksisterende slot, samt skabe en ny bygningstype med udgangspunkt i Tivolis arketypiske bygningstypologier. Som en hybrid i spændingsfeltet mellem Havens pavilloner og tårne, vil vores forslag bygge bro mellem byens historie og samtid – Rundetårn og Axel Towers – samt byens arkiv af urealiserede drømme i form af Utzons uopførte forslag til Langelinie Pavillonen. Fortid, fremtid og fantasi forenet i Carstensens Have i hjertet af København, siger Bjarke Ingels.

Visionen bag arkitekturen skal fungere som bro mellem byens historie, samtid og fremtid. Den nye del af Tivoli H.C. Andersen Hotellet bliver 70 meter høj med 18 etager og bygges efter de nyeste standarder for bæredygtighed. Der er fortsat mange kreative ideer der efterprøves, før de endelige tegninger ligger klar.

– Tivoli har i mange år haft en drøm om, at H.C. Andersen Slottet i Tivoli indrettes til et familiehotel fyldt med eventyr. Det er oplagt med adressen på H.C. Andersens Boulevard lige over for statuen af den store danske historiefortæller. Nu vil vi gerne føre den drøm ud i livet ved at kombinere den med et stykke moderne, dansk eventyr; nemlig et grønt hotel, tegnet af Danmarks verdensberømte arkitekt, Bjarke Ingels, siger adm. direktør i Tivoli, Lars Liebst.

Læs også ATP og Scandic åbner nyt hotel på Nørreport

Læs også Coworking-koncept udvider med to lokationer i København

Læs også Fokus Asset Management: – Ny WeWork-lokation kunne være blevet hotel (+)

Kommentarer

Seneste nyt

Pears lurer på opkøbsmuligheder i kølvandet på coronaviruskrisen

Corona, Pluss, Investering / tirsdag 7. april 2020

Gefion finder ny chefjurist hos kapitalforvalter

Projektudvikling, Virksomheder og mennesker / tirsdag 7. april 2020

EY: Vi kommer nærmere nordiske salgsmandater

Pluss, Kontor, Transaktioner / tirsdag 7. april 2020

– Corona skaber brutal opbremsning

Corona, Rådgivere / tirsdag 7. april 2020

Store dele af detailbranchen må tidligst genåbne 11. maj

Corona, Retail / tirsdag 7. april 2020

AG Gruppen lander overskud på 82 millioner kr. – forventer nyt stærkt år

Pluss, Regnskab og resultater / mandag 6. april 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 16. april kl. 10:00

WEBINAR: Ejendomsmarkedet post corona - seneste udvikling

- 45 minutters webinar med Nicholas Thurø, Managing Partner, RED Cushman

Tirsdag den 21. april kl. 10:00

WEBINAR: Erhvervslejekontrakter og COVID-19 indgreb

- Gratis adgang for dem der har købt adgang til seminaret om Erhvervslejeloven d. 20. august

Jobmarked

Nyeste opslag

Senior Investment Manager

     

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland