Tivolis tidligere fremlagte projektforslag med en lukning af Vesterbrogade mellem Bernstorffsgade og H.C. Andersens Boulevard og et BIG-tegnet højhus. Illustration: Gehl Architects og BIG

Tivoli præsenterer nyt 70 meter højt hotel og idé til bypark

Tivoli byder ind med en vision om at forvandle den trafikerede passage på Vesterbrogade fra Axelborg og ind til Rådhuspladsen til en bypark, hvor natur flettes ind i byrummet, hvor der er brede fortove til fodgængere, plads til cykler og fri for trafiklys og biler.

Det er det danske arkitektfirma Gehl, der er kendt for deres antropologiske tilgang til byplanlægning, hvor bygninger, natur og mennesker spiller sammen, der står bag visualiseringen af idéen. Borgerrepræsentationen og Landbrug & Fødevarer, som har hovedkvarter i Axelborg, er ifølge Tivoli imødekommende overfor udsigten til etablering af en ny grøn bæredygtig bypark ud mod Rådhuspladsen.

– Som direkte naboer til Vesterbro Passage, kan vi kun hilse tankerne om at gå fra trafik til grøn bydel velkommen. Jeg tror på, at planerne kan give et helt andet liv til området, samt få København til at fremstå endnu mere attraktiv for både borgere og turister. Vi glæder os over udsigten til, at Axelborg bliver en del af en grønnere by til daglig, siger direktør for Landbrug & Fødevarer, Anne Lawaetz Arhnung.

Eventyrligt nyt slot

Indenfor i parken er der planer om at opføre et hotel udarbejdet af arkitekterne hos BIG. Det nye hotel kommer til at hedde H.C. Andersen Hotel og skal efter planen placeres ved siden af H.C. Andersen Slottet. Den nye bygning vil fremstå som en vertikal, grøn forlængelse af Tivoli-haven, der vil kunne ses fra byen og sende et signal om Tivolis attitude til bæredygtighed.

– Med en totalrenovering af H.C. Andersen Slottet og en ny bygning hvor Mazzoli’s pavillon ligger i dag, har vi forsøgt at dyrke og styrke karakteren og kvaliteterne ved det eksisterende slot, samt skabe en ny bygningstype med udgangspunkt i Tivolis arketypiske bygningstypologier. Som en hybrid i spændingsfeltet mellem Havens pavilloner og tårne, vil vores forslag bygge bro mellem byens historie og samtid – Rundetårn og Axel Towers – samt byens arkiv af urealiserede drømme i form af Utzons uopførte forslag til Langelinie Pavillonen. Fortid, fremtid og fantasi forenet i Carstensens Have i hjertet af København, siger Bjarke Ingels.

Visionen bag arkitekturen skal fungere som bro mellem byens historie, samtid og fremtid. Den nye del af Tivoli H.C. Andersen Hotellet bliver 70 meter høj med 18 etager og bygges efter de nyeste standarder for bæredygtighed. Der er fortsat mange kreative ideer der efterprøves, før de endelige tegninger ligger klar.

– Tivoli har i mange år haft en drøm om, at H.C. Andersen Slottet i Tivoli indrettes til et familiehotel fyldt med eventyr. Det er oplagt med adressen på H.C. Andersens Boulevard lige over for statuen af den store danske historiefortæller. Nu vil vi gerne føre den drøm ud i livet ved at kombinere den med et stykke moderne, dansk eventyr; nemlig et grønt hotel, tegnet af Danmarks verdensberømte arkitekt, Bjarke Ingels, siger adm. direktør i Tivoli, Lars Liebst.

Læs også ATP og Scandic åbner nyt hotel på Nørreport

Læs også Coworking-koncept udvider med to lokationer i København

Læs også Fokus Asset Management: – Ny WeWork-lokation kunne være blevet hotel (+)

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder