Estate Media –

Nyheder – Danmark

Tivolis fremlagte projekt med blandt andet et BIG-tegnet højhus og lukning af Vesterbrogade mellem Bernstorffsgade og H.C. Andersens Boulevard. Illustration: Gehl

Spektakulært projekt med bypark ved Tivoli vokser til 14.000 kvm

Vision fra 2019 om at transformere den flersporede vej mellem Axelborg og H.C. Andersens Boulevard til en grøn og bilfri bypark er gået ind i en ny fase

I juni 2019 fremlagde en række aktører anført af Tivoli en vision om at transformere den trafikerede passage på Vesterbrogade fra Axelborg og ind til Rådhuspladsen i København til en bypark, hvor natur flettes ind i byrummet. Projektet med en bæredygtig bypark er tegnet af arkitektfirmaet Gehl, og nu går projektet ind i en ny fase. Således kan nabogruppen bag projektet fremvise et opdateret visionsprojekt, som udvider den kommende bypark til også at omfatte Axel Torv.

– Covid-19 har understreget behovet for flere grønne åndehuller i København, og et nyt centralt åndehul kan muligvis være på vej i Københavns centrum. I hvert fald er nabogruppen bag projektet om at omdanne den stærkt trafikerede indre del af Vesterbrogade til en grøn bypark nu klar med et udbygget forslag, lyder det.

Læs også Tivoli præsenterer nyt 70 meter højt hotel og idé til bypark

Har brug for fondsstøtte
Arkitektfirmaet Gehl, den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson og arkitekt Sebastian Behmann fra Studio Other Spaces (SOS) er samtidig blevet tilknyttet projektet, der nu inddrager Axel Torv og omfatter 14.000 kvm.

– Det udestår at rejse den nødvendige eksterne fondsstøtte til at anlægge byparken, da finansieringen af projektet på nuværende tidspunkt ikke er helt afklaret. Målet er, at Københavns Kommune godkender projektet inden kommunalvalget i 2021, og at byparken kan indvies i foråret 2023.

Da visionen om at skabe en ny bypark i København op mod Rådhuspladsen blev afsløret i juni 2019, blev projektet mødt med stor velvilje fra naboer, borgere og politikere. Siden har da har Tivoli og en nabogruppe bestående af Landbrug & Fødevarer, Dansk Industri, Danica Pension, ATP Ejendomme, PFA Pension og Industriens Pension, som tilsammen repræsenterer hovedparten af ejendommene i kvarteret, arbejdet videre med den oprindelige projektidé sammen med Gehl, Olafur Eliasson og SOS.

Massiv opbakning
Overborgmester Frank Jensen (S), Københavns Kommune, er begejstret for projektet:

– Jeg er superbegejstret for forslaget. Det er et superflot projekt og et flot eksempel på den kreative, organiske måde, vi arbejder med at give plads til mennesker, til ophold og til naturoplevelser helt inde i hjertet af vores by.

– Der er allerede flere forslag i spil i området for at skabe skønne byrum med færre biler. De skal selvfølgelig ses i sammenhæng, så vi ikke risikerer, at al bustrafikken i byen sander fuldstændig til. Det analyserer vi lige nu – med grønne briller og træer i kikkerten, siger overborgmesteren.

Samme begejstring har teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (Ø), Københavns Kommune:

– Min ambition for København er grundlæggende, at der skal være færre osende biler og flere grønne byrum, og projektet om at lave en bypark lige uden for Tivoli gør lige præcis dét. Byparken vil binde Rådhuspladsen bedre sammen med Hovedbanegården og på den måde byde vores gæster ind i fremtidens grønne visioner, som gradvist vil kunne mærkes tydeligere gennem hele Indre By. Og københavnerne vil få en grøn oase, hvor man kan være uden at behøve at bruge penge, så jeg kan kun bakke op om idéen.

Ikke underligt er også adm. direktør Lars Liebst, Tivoli, stor fortaler for projektet ved Tivolis hovedindgang:

– Covid-19 har sat en tyk streg under behovet for flere grønne åndehuller i byerne. I Byparken i Vesterbro Passage og Axel Torv får københavnerne nye oplevelsesrige byrum og den skønneste cykelrute i byens centrum. Vi er meget tilfredse med udviklingen og ikke mindst den meget brede opbakning til projektet fra borgerne, handelsdrivende og politikerne.

– Med byparken gør vi vores til, at København bliver en endnu mere grøn og attraktiv by at bo i og besøge som turist, siger Lars Liebst.

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Ny marketingschef hos Bovieran er en erfaren profil

Virksomheder og mennesker / fredag 14. august 2020

Nrep henter projektudviklingsdirektør hos Danica Ejendomme

Pluss, Virksomheder og mennesker / torsdag 13. august 2020

Dansk familieejet investor køber stor portefølje af international investor

Pluss, Investering / torsdag 13. august 2020

Kommune sælger 22.000 kvm. grund

Industri og logistik / torsdag 13. august 2020

To nye på vej i Byggesocietetets landsbestyrelse

Virksomheder og mennesker / torsdag 13. august 2020

– Markedsfører en tredjedel af boligmarked med proptech

PropTech, Pluss, Nordisk / torsdag 13. august 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 20. august kl. 09:00

Erhvervslejeloven

- nyeste afgørelser og praksis

Tirsdag den 25. august kl. 09:00

VENTELISTE - Paragraf 5, stk. 2

- konsekvenser og fremtidsperspektiver

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland