Bach Gruppens Bryggens Bastion-projekt med det 86 m høje Njals Tårn på Njalsgade 78 på Islands Brygge på Amager. Foto: Bach Gruppen

Bach Gruppens betonfirma lukker værk – erkender tegn på fusk

Skandalen fra Bach Gruppens byggeprojekt Bryggens Bastion på Amager har mandag fået byggekoncernens betonfirma, datterselskabet BG Beton, til øjeblikkeligt at lukke sin afdeling i Københavns Nordhavn. Betonværket er et af to værker, der har leveret beton til Bryggens Bastion.

– Betonleverancerne til Bryggens Bastion ligger et og to år tilbage i tiden. Vi har siden da skiftet hele ledelsen og størstedelen af medarbejderstaben. Det ændrer dog ikke på, at vi oven på den seneste tids grove afsløringer vurderer det som værende et nødvendigt skridt for at genetablere tilliden til BG Beton. Derfor har vi i dag (mandag, red.) indstillet produktionen og lukket værket, siger direktør Mikael Nielsen, BG Beton, i en pressemeddelelse.

Fremover vil kunder på Sjælland og i København modtage beton fra BG Betons andre værker.

BG Beton: Tegn på snyd
BG Beton oplyser, at noget tyder på, at personer i selskabet bevist har forfalsket eller snydt på andre måder:

– En række foreløbige prøveresultater fra Teknologisk Institut indikerede, at personer i BG Beton havde forfalsket eller afgivet ukorrekte fakturaer, følgesedler og bestillingssedler i forbindelse med leverancer af beton.

I sidste uge kunne Ekstra Bladet afsløre, at BG Beton i 2015 fik frataget sit certifikat med tilbagevirkende kraft på to år, hvorved betonen officielt ikke levede op til reglerne.

Læs mere i Bach Gruppens betonfirma fik i 2015 frataget certifikat i to år

18. september beordrede Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune Bach Gruppen til omgående at stoppe byggeriet af det 86 m høje Njals Tårn på Faste Batteri Vej.

Njals Tårnet står på et tvivlsomt fundament af beton med lavere styrke end påkrævet. Bundpladen under det 86 m høje højhus skulle have bestået af en ensartet stærk beton, men undersøgelser igangsat af kommunen har indtil videre påvist op til fem støbeskel i borekerneprøver og to slags beton, hvoraf den nederste indeholder genbrugsbeton og rester af byggeaffald.

Undersøgelser og efterforskning stadig i gang
Undersøgelser af Njals Tårnets fundament er stadig i gang – både den eksterne fra Teknologisk Institut og Bach Gruppens interne. Nedlukningen af betonværket i Nordhavnen får ikke indflydelse på Bach Gruppens undersøgelse, lyder det.

– Når resultaterne af alle undersøgelser i sagen er klar, vil de blive brugt til at vurdere muligheder for politianmeldelse samt retsligt efterspil over for de ansvarlige, oplyser BG Beton.

Bach Gruppens projekt på Bryggens Bastion opføres af datterselskabet BG Njalsgade.

Byggeskandalen ruller, efter en whistleblower i februar henvendte sig til Københavns Kommune om muligt byggesjusk. Politiet er ved at efterforske sagen.

Bach Gruppen har lovet Estate Media at stille op til interview, når byggekoncernen med hovedsæde i Viborg er klar til det.

Læs om Bach Gruppens resultater i 2019 og 2020-forventninger i:

Store frasalg sikrer Bach Gruppen nyt trecifret millionoverskud

Fakta: Bach Gruppen

– Bach Gruppen A/S er en sammenslutning af flere virksomheder, der alle er bygget op omkring grundlæggeren Finn Bach. Finn Bach er stadig meget involveret i firmaet

– Bach Gruppens hovedaktivitet består i at være moderselskab for en række datter- og associerede selskaber

– Selskaberne beskæftiger sig primært med udlejning af bolig- og erhvervsejendomme samt produktion inden for byggeindustrien.

– Udover at have egen bygge- og entreprenørafdeling omfatter Bach Gruppen virksomheder, der leverer hovedparten af de råvarer og materialer, som bruges ved bygge- og anlægsopgaver, herunder sten, sand og grus, færdigbeton, tegl- og betonelementer, mørtel m.v.

– Bach Gruppens aktiviteter på ejendomsområdet fordeler sig forholdsmæssigt med cirka 70 procent omsætning fra erhvervsejendomme og cirka 30 procent omsætning fra boligejendomme.

– Bach Gruppen er landsdækkende, men er mest aktiv i området tæt på hovedkontoret i Viborg og området omkring kontoret i København

– Erhvervslejemålene er primært placeret i Viborg, men også i blandt andet Silkeborg, Randers, Ikast, Herning og Aarhus

– Boligejendommene er igen primært placeret i Viborg, men Bach Gruppen er også aktive i byer som blandt andet Brande, Bække, Thorsø, Hammel, Løgstrup, Skals og Hjallerup

Kilde: Bach Gruppen

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder