Dorte Mandrup vinder museumsprojekt i Berlin

Den danske arkitektvirksomhed Dorte Mandrup har vundet en konkurrence om at tegne det nye Eksilmuseum i Berlin. Det sker foran tegnestuer som Nieto Sobejano fra Madrid, Sanaa fra Tokyo og Diller Scofidio + Renfro fra New York.

Dorte Mandrup skal designe det nye 6.300 kvm store museum, der skal skildre fortællingerne fra de mange, der flygtede fra naziregimet under Anden Verdenskrig. Samtidigt skal museet, som skal ligge ved ruinerne af den historiske banegård Anhalter Bahnhof midt i Berlin, forholde sig til nutiden, hvor mange er fordrevet fra jeres hjem.

– Det er fantastisk for os at slå verdenseliten, men det er allermest fantastisk er at være med til at skabe et sted, hvor forståelsen af den tilstand at være i eksil bliver tydeliggjort. Det har aldrig været mere aktuelt end i denne tid, hvor mere end 65 millioner mennesker er fordrevet i eksil, siger ejer, stifter og kreativ direktør Dorte Mandrup.

Arkitektvirksomheden Dorte Mandrup blev grundlagt i 1999 og består i dag af 65 medarbejdere.

Stiftelsen af Eksilmuseum Berlin blev etableret i 2018 på privat initiativ af Nobelpris-vinder Herta Müller, den tidligere tyske præsident Joachim Gauck samt kunsthandler og medgrundlægger af Villa Grisebach Bernd Schultz.

Budgettet for projektet er estimeret til 200 millioner kr., og det nye museum forventes at åbne i 2025.

Höhler & Partner og Topotek1 fra Tyskland samt det internationale ingeniørfirma Buro Happold har støttet Dorte Mandrup i konkurrenceforslaget.

Bygherre er Stiftung Exilmuseum Berlin.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder