Dorte Mandrup. Foto: Torben Eskerod

Dorte Mandrup ny juryformand for Europas vigtigste arkitekturpris

Når den prestigefyldte Mies van der Rohe-pris bliver uddelt på EU Mies Award Day den 7. maj 2019, bliver det med en dansker i spidsen. Således er arkitekt Dorte Mandrup blevet udnævnt til juryformand – en international anerkendelse af de helt store, lyder det fra hende.

Mies van der Rohe-prisen bliver uddelt hvert andet år blandt europæiske arkitekter og arkitekturværker.

– Ovenpå et travlt år, hvor vi har arbejdet på spændende projekter både i ind- og udland, er det er en kæmpe ære at blive udvalgt til juryformand for Mies van der Rohe-prisen. Jeg glæder mig meget til at blive inspireret, blive udfordret og ikke mindst til sammen med den øvrige jury at udvælge den endelige vinder af den meget prestigefyldte pris, siger Dorte Mandrup, grundlægger, hovedejer og kreativ direktør i arkitektvirksomheden Dorte Mandrup.

Dorte Mandrup bliver første danske juryformand for Mies van der Rohe-prisen, men det er ikke nyt, at juryen indeholder danske kræfter. I 1992 og 1994 var Henning Larsen med i juryen. Samme ære oplevede Kent Martinussen i 2013 og Lene Tranbjerg i 2015.

Mies van der Rohe-prisen er opkaldt efter den tyske arkitekt Ludwig Mies van der Rohe, der døde i 1969. Prisen blev uddelt første gang i 1987.

Masser af hæder i år
Foruden Dorte Mandrup udgøres 2019-juryen af George Arbid, Angelika Fitz, Ștefan Ghenciulescu, Kamiel Klaasse, María Langarita og Frank McDonald.

Tidligere i år modtog Dorte Mandrup Finn Juhl Prisen, ligesom Statens Kunstfond har tildelt hende livslang Hædersydelse. I foråret blev arkitektvirksomheden blandt de første danske tegnestuer nogensinde til at udstille på hovedudstillingen ved Biennalen i Venedig.

Arkitektvirksomheden Dorte Mandrup præsenterede for nylig sit regnskab 2017/18. Det viste et årsresultat på 6,5 millioner kr. mod et overskud på 2,3 millioner i 2016/17. I 2017/18 havde selskabet en bruttofortjeneste på 38 millioner kr. mod 22 millioner året før.

Læs mere i Dorte Mandrup får overskud på 6,5 millioner kr.

Fakta: Mies van der Rohe-prisen 2019

  • EU Mies Award 2019 uddeles i Barcelona den 7. maj 2019. Denne gang er 389 projekter fra 38 lande nomineret.
  • I januar udvælger juryen 40 værker, som annonceres den 16. januar. Blandt de shortlistede værker vælges 5 finalister, som præsenteres den 13. februar.

Læs også Dorte Mandrup vinder konkurrence om nyt boligområde i Hørsholm





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder