Estate Media –

Nyheder – Danmark

Adm. direktør Frants Nielsen og kreativ direktør Dorte Mandrup, Dorte Mandrup Arkitekter. Foto: Torben Eskerod

Dorte Mandrup får overskud på 6,5 millioner kr.

Arkitektvirksomheden er yderst tilfreds med årets regnskab, som viser en fordobling i omsætning for andet år i træk og et resultat på over 8 millioner kr. før skat.

Kamilla Sevel

fredag 30. november 2018 9:20

Tidligere i år modtog Dorte Mandrup, grundlægger og kreativ direktør i Dorte Mandrup Arkitekter, den prestigefyldte Finn Juhl Prisen, og for blot en måned siden tildelte Statens Kunstfond hende livslang Hædersydelse. I foråret blev tegnestuen blandt de første danske tegnestuer nogensinde til at udstille på hovedudstillingen ved verdens førende arkitekturbegivenhed – Biennalen i Venedig.

Nu sætter tegnestuen en tyk streg under de positive takter og præsenterer en fordobling af omsætningen for andet år i træk. Dorte Mandrup kommer ud af regnskabsåret 2017/18 med en omsætning på 60,2 millioner kr. samt et resultat på 8,3 millioner kr. før skat – efter skat: 6,5 millioner kr. Det er adm. direktør, Frants Nielsen, yderst tilfreds med.

– Vi er kort fortalt rigtigt stolte af det regnskab, vi præsenterer i år. Vi har de senere år haft som ambition at skabe en markedsledende kunstnerisk baseret tegnestue, som samtidig er en sund, stabil forretning. Nu kan vi for tredje år i træk kigge tilbage på en vækst i omsætning på mellem 50 og 100 procent, så indtil videre må vi sige, at missionen er lykkedes, siger Frants Nielsen.

Kunstnerisk integritet er blevet en god forretning
Netop betegnelsen som en kunstnerisk baseret tegnestue er essentiel for Dorte Mandrup og for den måde, virksomheden drives på.

– Vores økonomiske mål for tegnestuen er at skabe en velkonsolideret virksomhed, der kan danne et solidt fundament for det egentlige formål: At skabe arkitektur af den højeste kvalitet i Danmark og i udlandet, siger Frants Nielsen.

I årets løb har Dorte Mandrup blandt andet arbejdet med Isfjordscenteret i Ilulissat i Grønland, Vadehavstriologien, flere projekter i Carlsberg Byen, Ikea ved Dybbølsbro i København samt en ny bydel, og hvad der forventes at blive Vesteuropas højeste tårn for Bestseller i Brande.

– Det er gennemgående i vores arbejde, at vi insisterer på, at kunstnerisk integritet og funktionelle løsninger skal kunne rummes inden for samme værk. Her er vi dybt afhængige af, at der findes ambitiøse bygherrer, som vil mere end blot at bygge billigst. Og på baggrund af de projekter, vi har haft de seneste år, kan vi konkludere, at der heldigvis fortsat findes en hel del ambitiøse bygherrer, som ikke blot vil have det som de fik i går – og til den halve pris, siger Frants Nielsen.

På den internationale scene har det især budt på projekter af Unesco-karakter, hvilket fik det etablerede amerikanske magasin Surface til at spørge: “Is Dorte Mandrup Unesco’s Favorite Architect?”. Udover udstillingscenteret ved den Unesco beskyttede Isfjord i Grønland arbejder Dorte Mandrup blandt andet på to nye projekter i det Unesco-beskyttede Vadehav i henholdsvis Holland, Tyskland og Danmark.

I det hele taget har det seneste år budt på øget opmærksomhed fra udlandet, hvor blandt andet det prestigefyldte japanske arkitektmagasin A+U har valgt at udgive en særudgave om skandinavisk arkitektur med Dorte Mandrup som omdrejningspunkt. Ligeledes har blandt andet amerikanske Ivy League-universiteter inviteret Dorte Mandrup som gæsteforlæser og kritiker, og hun har siddet i juryen i første udgave af den netop afholdte Dezeen Awards.

Dorte Mandrup Arkitekter blev etableret i 1999 og har i dag 68 medarbejdere.

Dorte Mandrup ejer 80 procent af Dorte Mandrup A/S, mens adm. direktør, Frants Nielsen, ejer de resterende 20 procent.

Årsregnskab 2017/18 – Dorte Mandrup A/S

Kilde og tabel: Dorte Mandrup A/S’ årsregnskab 2017/2018

Kommentarer

Seneste nyt

Ugen i Ejendom: Tetris og Marienlyst, PropTech og seniorboliger

Ugen i ejendom / lørdag 24. august 2019

Artha sælger Marienlyst Strandhotel til svenske Midstar

Hotel, Transaktioner / torsdag 22. august 2019

– De er jo lidt aggressive

Podcast / fredag 23. august 2019

Jeudan opjusterer med 30-40 millioner kr.

Regnskab og resultater / fredag 23. august 2019

Kolding Kommune udbyder ny bydel på 30.000 kvm

Byudvikling / fredag 23. august 2019

Agat ændrer i organisationen

Virksomheder og mennesker / fredag 23. august 2019

Kommende konferencer

Torsdag den 29. august kl. 11:30

Ejendomsdagene 2019

- alt der glimter er ikke guld!

Tirsdag den 10. september kl. 09:00

ABR 18 i praksis

- kontrakter, honorering og tvisteløsning

Jobmarked

Nyeste opslag

Regional byggeleder til Ejendomskontor Kolding

       

Property manager/ejendomsadministrator

       

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland