Adm. direktør Jesper Nygård, Realdania. Foto: Realdania

Realdania giver 175 millioner kr. til Corona-hjælp

Realdania bidrager nu med 175 millioner kr. til at hjælpe med at afbøde virkningerne af coronaviruskrisen. Indsatsen skal hjælpe med en bæredygtig udvikling i byggeriet i kølvandet på krisen og samtidig hjælpe udfordrede projekter, der tidligere har modtaget støtte fra Realdania.

Med indsatsen vil den almennyttige og almenvelgørende forening understøtte, at ’der kan holdes mest muligt fokus på bæredygtighed i forbindelse med de betragtelige samfundsinvesteringer, der forventeligt vil finde sted som følge af Covid-19. Målet er at give relevant inspiration, værktøjer og konkret hjælp, så kommuner og andre, der skal i gang med at bygge og renovere, kan skrue op for bæredygtighed, klimaindsats og implementeringen af verdensmålene i nogle formentlig stramme anlægsbudgetter.

Realdania støtter dette arbejde med en pulje på 115 millioner kr.

– Byggeriet bliver helt sikkert en del af løsningen i forhold samfundsøkonomien, og sektoren spiller samtidig en nøglerolle i forhold til at nå de klimamål, vi har sat os i Danmark. Der er derfor et åbent vindue, som vi gerne vil bidrage til, at vi kan udnytte ved at tænke de to ting sammen. På den måde gavner byggesagerne både beskæftigelse, samfundsøkonomi og den grønne omstilling, siger adm. direktør Jesper Nygård, Realdania.

’Er forpligtet’
Den anden del af Realdanias særlige indsats skal hjælpe projekter, der tidligere har fået filantropisk støtte fra Realdania, og som nu mærker alvorlige økonomiske konsekvenser af coronaviruskrisen.

Realdania har afsat 50 millioner kr. til denne indsats. Dertil kommer 10 millioner kr., som efter sommerferien kan søges af en række kultur- og oplevelsesinstitutioner, der tidligere har modtaget støtte fra foreningen, til at afholde et eller flere arrangementer, når det bliver muligt at byde publikum indenfor igen.

– En filantropisk aktør som os har en forpligtelse til at bidrage til at holde hjulene i gang i en så alvorlig situation, som samfundet lige nu befinder sig i. Med denne særlige Covid-19-indsats prioriterer vi en del af vores uddelinger i 2020 til denne vigtige sag. Vi ved endnu ikke, hvor vores bevillinger samlet set ender i 2020, men vi forventer fortsat at kunne bidrage med samlet set omkring 500-600 millioner kr., siger Jesper Nygård.

Gennemsnittet for Realdanias filantropiske uddelinger i 2015-2019 var 864 millioner kr.

Siden 2000 har Realdania gennem filantropiske aktiviteter bidraget til samfundet med 20 milliarder kr.

Realdanias uddelinger i 2015-2019*

* Det er posten uddelinger, man skal se på for filantropiske bevillinger. Kilde og grafik: Realdanias koncernregnskab 2019

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder