København. Foto: Martin Heiberg

Københavns Kommune vil hjælpe corona-ramte virksomheder

Overborgmester Frank Jensen, Københavns Kommune, beder nu kommunens økonomiudvalg om at godkende, at kommunen fremrykker betalingen af sine regninger. Det sker for at give firmaer, der er presset af den manglende aktivitet i kølvandet af corona-truslen, en økonomisk hjælp.

– Vi ved, at københavnske virksomheder er trængt af, at samfundet er ved at gå i dvale. Det kan ramme hårdt og særligt mindre virksomheder vil være sårbare over for den opbremsning, der sker i økonomien. Derfor skal vi som kommune gøre, hvad vi kan for at hjælpe – og her har vi mulighed for at give en håndsrækning, som akut giver virksomhederne mere likviditet, siger Frank Jensen, Socialdemokratiet.

600 millioner kr. til virksomheder
Aktuelt betyder forslaget, at der kan blive sendt 600 millioner kr. ud til virksomhederne, som kan bidrage til at forbedre virksomhedernes likviditet. Det er det beløb, som kommunen har regninger liggende for, som ellers først ville blive betalt efter 30 dage. I alt har kommunen fakturaer liggende fra 4.500 leverandører.

Københavns Kommune køber som en af de allerstørste offentlige aktører hvert år varer og tjenesteydelser af private firmaer for cirka 10 milliarder kr. Det gælder blandt andet entreprenører, der bygger for kommunen, køb af fødevarer til skoler og børneinstitutioner samt kontorartikler.

I løbet af et år køber Københavns Kommune ind fra i alt 16.000 firmaer.

Økonomiudvalget tager stilling til forslaget tirsdag den 17. marts, hvorefter udbetalingerne umiddelbart vil kunne gå i gang.

Hjælpen til corona-ramte virksomheder kommer i kølvandet på, at statsminister Mette Frederiksen, Socialdemokratiet, på et pressemøde onsdag aften meddelte nedlukning på grund af coronavirus, som blandt andet betyder, at alle offentlige myndigheder sender ansatte i ikke-kristiske funktioner hjem, ligesom private virksomheder opfordres til at lade medarbejdere arbejde hjemmefra. Det gælder de kommende to uger.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder