Illustration: Henning Larsen Architects

Henning Larsen skal transformere karré i Bruxelles

Henning Larsen Architects har offentliggjort sin vision for transformationen af Brouck’R-karréen, der ligger ud til den centrale Place de Brouckère i Bruxelles. Projektet tilfører 48.000 kvm erhverv, bolig, hotel og grønne områder til den belgiske hovedstad.

– Vores vision er at genintroducere tilgængelighed og transparens i byen. Facaderne, der vender ud mod gaden, kombinerer nyt design med eksisterende arkitektur og efterlader flere steder frit indsyn til den grønne oase i bygningens gårdrum, forklarer Jacob Kurek, partner i Henning Larsen Architects og ansvarlig for Brouck’R-projektet.

Ifølge Jacob Kurek har lokale kræfter de senere år formået at bringe fodgængerne og bylivet tilbage til Bruxelles’ centrum. I forlængelse heraf transformeres Brouck’R-karréen til et mixed-use-byggeri ’af hidtil sjældent set omfang i byens centrum’. Den eksisterende bygning ’pakkes ind’ i 311 nye boliger, der henvender sig til både etablerede købere og studerende.

Henning Larsen Architects udvikler Brouck’R-projektet i samarbejde med studio a2rc fra Bruxelles, Imoobel Group og BPI. Byggeriet går efter planen i gang i løbet af 2021 og forventes at stå færdigt i 2024.

Henning Larsen arbejder ofte i krydsfeltet mellem bygnings- og bymæssig skala, og virksomheden har lignende projekter på tegnebrættet i San Francisco, Toronto og Paris.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder