De små matrikler i området omkring Arresøvej i Risskov Engby er samlet i klynger af tre. Illustration: Aarhus Kommune
De små matrikler i området omkring Arresøvej i Risskov Engby er samlet i klynger af tre. Illustration: Aarhus Kommune

Slidt erhvervsområde i Aarhus får op til 1.700 boliger

Onsdag aften skal Aarhus Byråd tage endelig stilling til en ny lokalplan for et 15 ha stort område i Risskov. Formålet med lokalplanen er at omdanne det ældre og slidte erhvervsområde til et blandet bolig- og erhvervsområde, hvor der kan bygges op til 1.700 boliger.

I det 21 fodboldbaner store område målrettes 30 procent af boligerne til familier.

– Risskov Engby er et pragteksemplar på god byplanlægning – og det er en fornøjelse i fremtiden at kunne tilbyde et så gennemtænkt, bynært og samtidig grønt stykke by til aarhusianerne, siger rådmand Bünyamin Simsek (V), Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Risskov Engby kommer til at bestå af 92 procent boliger og 8 procent lettere erhverv i form af kontormiljøer, andet småerhverv og to daginstitutioner. Det betyder, at mange af områdets nuværende virksomheder må flytte på sigt.

15 procent almene boliger
Bygherregruppen består af en blanding af kommunale grundejere, professionelle udviklere og – særligt omkring Aarresøvej – en række små håndværksvirksomheder. Aarhus Kommune har været afhængig af at få inkluderet de små erhvervsdrivende i planen, og af økonomiske årsager har de erhvervsdrivende ikke haft mulighed for at bygge almene boliger, oplyser rådmanden.

Derfor kommer området omkring Arresøvej ikke til at rumme nær så mange almene boliger som resten af lokalplanområdet. Indstillingen til byrådet lyder derfor på en samlet andel af almene boliger i lokalplanområdet på 15 procent.

– Vi har ingen intention om at smide erhvervslivet på porten. Derfor har vi sørget for, at lokalplanen er fleksibel i sin udrulning samtidig med, at den giver erhvervslivet medbestemmelse i processen, siger Bünyamin Simsek.

De små matrikler i området omkring Arresøvej er samlet i klynger af tre. Det er op til de tre grundejere at blive enige om, hvornår de er parate til at sælge. Det betyder, at byudviklingen kan have længere udsigter i nogle delområder end andre.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder