Kulpladsen i Sydhavnskvarteret. Illustration: Aarhus Kommune

Plan for nyt Aarhus-kvarter er en helt ny måde at tænke byudvikling på

Mandag den 20. januar skal Magistraten i Aarhus Kommune behandle bydelsplanen for den nordlige del af Sydhavnskvarteret i Aarhus. Helt ekstraordinært er planen blevet til i tæt samarbejde med de kommende bygherrer i området, som sammen med kommunen – i et ikke tidligere set omfang – har løftet vigtige erhvervs-, social- og ikke mindst kulturpolitiske dagsordner.

Sydhavnskvarteret i Aarhus. Illustration: Aarhus Kommune

– Det, at vi samarbejder med developerne i den gode bys tjeneste, vækker opsigt både i andre kommuner men også internationalt, hvor politikere er udfordrede på at få hjælp til at løfte dagsordener, siger rådmand Bünyamin Simsek (V), Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Med denne model for byudvikling er der mere end nogensinde før i Aarhus tænkt i byliv før byrum før bygninger, fremhæver rådmanden.

Aarhus’ nye skyline
Den nordlige del af Sydhavnskvarteret er omfattet af Aarhus Kommunes højhuspolitik og vil med bydelsplanen blive en ny del af en skyline i Aarhus, hvor bylivet på byens nedre niveau i form af kulturinstitutioner, iværksætterprojekter og faciliteter for byens socialt udsatte møder ’den høje by’.

Ifølge udviklingsplanen ønskes området syd for Jægergårdsgade bebygget i mindre grad og vil derfor bevare en stor andel af historiske bygninger. Aarhus Kommune tager hul på planlægningen af Sydhavnskvarterets sydlige del i 2022.

Fakta: Sydhavnskvarteret i Aarhus

  • Aarhus Kommune har udarbejdet bydelsplanen i samarbejde med Team A. Enggaard og Team PFA DK Ejendomme Lav med Kilden/Hindby, som i 2019 blev tildelt de betingede køberetter i den nordlige del af Sydhavnskvarteret
  • I Sydhavnskvarteret etableres to high end-hoteller, der vil styrke Aarhus som rejsedestination
I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder