Jarmers Plads 2 i København er et modernistisk kontorhus fra 1956. Ejendommen, der i dag er hovedsæde for hele foreningen Realdania, indgår i Realdania By & Bygs samling af fredede og bevaringsværdige ejendomme. Foto: Normann Sloth

Realdania ramt af bedrageri og dokumentfalsk for tocifret millionbeløb

Realdania By & Byg har bortvist og politianmeldt en nu tidligere medarbejder på baggrund af konstateret dokumentfalsk og bedrageri.

Det oplyser den almennyttige og almenvelgørende forening.

– Vi ser på sagen med dyb alvor og bekymring. Ordentlighed er en kerneværdi for Realdania og for datterselskabet Realdania By & Byg. Det er en værdi, vi værner meget om, og sagen er derfor overgivet til politimæssig efterforskning, siger adm. direktør Peter Cederfeld, Realdania By & Byg.

Det er endnu ikke fuldt afdækket, hvor stort et beløb sagen vedrører. Det afklares ved en revisionsgennemgang og den kommende politiefterforskning.

– Med det store forbehold, at gennemgangen og efterforskningen kan vise noget andet, så er vores bedste bud, at sagen omhandler et beløb i omegnen af 15 millioner kr. Vi tager sagen meget alvorligt. Og selv om vi allerede har meget grundige kontrolsystemer, er vi i gang med at gennemgå dem omhyggeligt for at sikre, at alle systemer og kontrolmiljøer bliver testet og justeret med det formål at undgå noget lignende i fremtiden, siger Peter Cederfeld.

Realdania og Realdania By & Byg har af hensyn til den politimæssige efterforskning på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder