Illustration: By & Havn fremhæver i sit årsskriv, at de ikke mindst er glade for Estate Media prisen, der blev uddelt i august ved Ejendomsdagene.

København er nu vokset med 1 procent

København har fået mere langsynede briller på i 2019, påpeger By & Havn, i en helt frisk opsummering, hvor selskabet også påpeger, at nu er København vokset med en hel procent. Det er dog kun begyndelsen.

– I Nordhavn, er der ikke lang tid til, at lastbilerne kører det sidste læs jord til Ydre Nordhavn. Landindvindingen er ved at nå sin afslutning, og København vil da være vokset med 1 procent og have skabt grobund for en ny park, boliger og erhvervshavn. Vores hovedstad vokser hvert år med mange nye københavnere, og det skaber behov for mere plads og flere boliger, påpeger By & Havn.

Året igennem har arbejdet været i fuld gang med at fastlægge rammerne for Levantkaj, Trælastholmen og Kronløbsøen, der alle er nye områder i Nordhavn. Og for Stejlepladsen i Sydhavn, Vejlands Kvarter på Amager og Lynetteholm. Det er de næste bæredygtige bykvarterer, By & Havn udvikler i København. Kvartererne kommer til at tegne fremtiden og lægge grund til ti-tusindevis af københavnere.

– Det er et stort ansvar, og derfor har vi i By & Havn hele vejen igennem lagt vægt på at få input fra Københavnerne, at samarbejde med dygtige rådgivere og at være i dialog med de stærke faglige miljøer, så kvartererne udvikles i fællesskab, og der sikres de bedst mulige betingelser for nogle nye, sunde, bæredygtige og sammenhængende bykvarterer af høj kvalitet, påpeger By & Havn og fortsætter:

– Som grundejere af store dele af Københavns udviklingsområder påtager vi os i By & Havn et stort ansvar for den bæredygtige byudvikling. Det er et kerneelement, vi arbejder med på mange planer, lige fra bæredygtighedscertificering med DGNB af bygninger og byområder til udformning af arkitektkonkurrencer og salgsprocesser. For at flytte på den bæredygtige omstilling er det nødvendigt at stille krav til os selv og hinanden. Det gjorde vi for eksempel, da vi udbød byggefeltet på den sydligste spids af Ørestad med en formidabel placering med Naturpark Amager på to sider. Herlighedsværdien skal være flest muligt til glæde, og derfor blev der sat en fast pris på grunden, og udskrevet en konkurrence om, hvem der kunne foreslå det bedste projekt med gode rammer for fællesskaber, udadvendte funktioner og bæredygtighed. Projektet UN17 Village vandt, og det betyder, at Ørestad får det første byggeprojekt i verden, der omsætter FNs 17 verdensmål til konkret handling. Den særegne tilgang til salgsprocessen modtog By & Havn Estate Medias såkaldte Transaktionspris for.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder