Deloittehuset på Weidekampsgade 6 i 2300 København S - her set fra Amager Boulevard. Foto: Deloitte
Deloittehuset på Weidekampsgade 6 i 2300 København S - her set fra Amager Boulevard. Foto: Deloitte

KLP køber Deloittehuset på 38.000 kvm i endnu en milliardhandel

KLP Eiendom fortsætter sine opkøb i København og køber Weidekampsgade 6 – bedre kendt som Deloittehuset. Kontordomicilet er på 38.000 kvm og ligger på Islands Brygge på Amager. Bruttoejendomsværdien i transaktionen er på 1,4 milliard kr. Bag salget af Deloittehuset står Deloitte Fonden.

Estate Pluss kunne 30. oktober som det første medie dokumentere, at Deloitte Fonden havde sat Deloittehuset til salg.

I slutningen af maj annoncerede KLP Eiendom køb af Vismas nye hovedkontor i Danmark på E. C. Hansen Hus i Carlsberg Byen, og i november købte KLP Eiendom kontorejendommen Weidekampsgade 12-16. Med de tre køb har KLP Eiendom i 2019 investeret knap 3,2 milliarder kr. i København foruden byggeprojekter i eget regi.

– Vi har haft en ambition om at øge vores danske ejendomsportefølje og er meget tilfredse med at gennemføre vores tredje store danske transaktion i år, siger adm. direktør i KLP Eiendom, Gunnar Gjørtz.

Anden kontorejendom på Islands Brygge 
Weidekampsgade 6 er en kontorejendom opført i 2005. Ejendommen ligger med KLP Eiendoms nyligt erhvervede kontorejendom i Weidekampsgade 12-16, Radisson BLU Scandinavia Hotel, fagforeningen HK og Kommunernes Landsforening som naboer.

Bygningen har en god og synlig beliggenhed på Islands Brygge med fin eksponering mod indfaldsvejen Amager Boulevard, fremhæver KLP.

Ejendommen er fordelt på seks etager, plus to kælderetager og har et udlejeareal på cirka 38.000 kvm. Den er fuldt udlejet med Deloitte som eneste lejer.

– Med dette køb sikrer vi os vores anden store og moderne kontorejendom på Islands Brygge på kort tid. KLP Ejendomme længe har haft et ønske om at øge eksponeringen i City og med de to attraktive ejendomme i Weidekampsgade, der begge er velegnede som flerbrugerejendomme, supplerer vi på en god måde vores øvrige kontorejendomme i Københavns byudviklingsområder, siger adm. direktør Søren Risager-Hansen, KLP Ejendomme.

– Det er min vurdering, at fra 2021, når vi indvier vores nye kontorejendom i Ørestad, der er under opførelse på Kay Fiskers Plads, vil KLP Ejendomme være den største udbyder af nyere, effektive og fleksible kontorfaciliteter i København, tilføjer han.

Aktører med i handlen
Danske KLP Ejendomme er datterselskab af KLP Eiendom, der er det norske pensionsselskab KLP’s ejendomsinvesteringsarm.

KLP Ejendomme er blevet rådgivet af Kromann Reumert i forbindelse med handlen, mens sælger er blevet rådgivet af Colliers og Gorrissen Federspiel.

Overtagelsen gennemføres 20. december.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder