Emil Christian Hansen Hus i Carlsberg Byen. Rendering: CadWalk.
Emil Christian Hansen Hus i Carlsberg Byen. Illustration: Danielsen Architecture

KLP køber 19.700 kvm i Carlsberg Byen

KLP Ejendomme har indgået en aftale med udviklingsselskabet Carlsberg Byen om at købe kontorejendommen Emil Christian Hansen Hus, som er under opførelse. Når ejendommen står færdig primo 2021, flytter it-virksomheden Visma ind som lejer på en lang kontrakt. Ejendommen har 5 etager med cirka 16.000 kvm kontor samt 3.700 kvm kælder.

Adm. direktør i KLP Ejendomme, Søren Risager-Hansen, er begejstret for den nye investering:

– Vi glæder os til også at blive en del af det nye erhvervsmiljø i Carlsberg Byen, og med vores ejendomme i Sydhavn, Nordhavn og Ørestad er vi nu repræsenteret i de fire mest attraktive vækstcentre i hovedstadsområdet. Samtidig ser vi frem til at arbejde sammen med Visma, for vi tror, at it-segmentet fortsat vil vokse i København.

Han lægger desuden vægt på, at der har været en konstruktiv dialog og et godt match med Carlsberg Byen P/S, der i hele forløbet har været en yderst kompetent sælger med professionel organisation. Hos sælger deler adm. direktør, Jens Nyhus, også den glæde.

– Vi er utroligt glade for aftalen med KLP, som vi har været i løbende dialog med. KLP har sat sig godt ind i kulturen, historien og ånden i Carlsberg Byen, og de deler vores vision for udviklingen af området. Samtidigt har de vist sig som en særdeles seriøs og professionel samarbejdspartner, som vi ser frem til få ombord i Carlsberg Byen.

Selve ejendommen er udviklet af Carlsberg Byen, som også står for opførelsen og er tegnet af Danielsen Architecture. Ejendommen vil blive bygget over de næste 2 år, og står færdig til overtagelse og indflytning primo 2021, hvor KLP Ejendomme samtidig åbner deres store flerbrugerejendom på Kay Fiskers Plads i Ørestad med mere end 50.000 m2 fleksibelt og serviceret kontor til udlejning for flere brugere.

Hos KLP Ejendommes norske ejere KLP Eiendom er det også en stor dag for adm. direktør Gunnar Gjørtz.

– Med dette køb har vi sikret os en moderne og fleksibel kontorejendom i København på en beliggenhed, som udvikler sig til at blive et centralt og attraktivt nærmiljø. Vi glæder os til at åbne dørene for Visma i 2021.

Gorrissen Federspiel, som har bistået Carlsberg Byen med salget af kontorejendommen, har rådgivet Carlsberg Byen i hele processen med projektudviklingen af Københavns nye bykvarter, herunder også domicillejekontrakten med Visma.

Læs også Sådan vil KLP få lejere i spekulativt 65.000 kvm flerbrugerhus i Ørestad

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

– Sofie Michalsik er mere end et talent

Populære nyheder

29-årige Michael Fynbo Hansen jonglerer med milliarder i Patrizia