Foto: Søren Duran Duus

S-boligordfører garanterer: Udgangspunktet er ikke at afskaffe paragraf 5, stk. 2

Brancheforeningen Ejendomdanmark har gentagne gange i løbet af året på det kraftigste advaret imod at fjerne eller forringe Boligreguleringslovens paragraf 5.2, som regeringen har lagt op til.

Presset fra blandt andet Ejendomdanmark ser tilsyneladende ud til at bære frugt. Det gav Socialdemokratiets boligordfører, Henrik Møller, udtryk for på en såkaldt boligpolitisk åbningsdebat, som Ejendomdanmark afholder hvert år på dagen for Folketingets åbningsdebat.

Det skriver Berlingske, som overværede debatten.

– Udgangspunktet er ikke at afskaffe paragraf 5, stk. 2. Det er en garanti, jeg kan give her i dag. Det er ikke det, der er målet eller hensigten. Det er at få lavet nogle justeringer, så det, der stikker i øjnene, ikke bliver dominerende for i forhold til den måde, vores boligudvikling kommer til at ske på.

– Jeg anerkender 100 procent, at paragraf 5 stk. 2 rent faktisk har betydet, at vi har undgået en stor forslumning af vores boligmarked. Det skal vi selvfølgelig blive ved med, og det er ikke noget, vi i det offentlige skal gøre. Det er selvfølgelig markedet, der skal gøre det, sagde Socialdemokratiets boligordfører ifølge Berlingske.

Paragraf 5, stk. 2 i Boligreguleringsloven gør det muligt at hæve huslejen, hvis man moderniserer et lejemål for minimum 258.000 kr. (beløbsgrænse i 2019).

Ifølge en ny analyse fra Copenhagen Economics lavet for Ejendomdanmark udføres der paragraf 5.2-renoveringer for omkring 1-1,5 milliarder kr. årligt.

Læs mere i Ny rapport: Regeringsindgreb kan koste pensionskunder 10 milliarder kr.

Læs også Frederiksberg-borgmester frygter indgreb over for 5.2-renoveringer

Læs også Ejendomdanmark og ABF: Andelsboliger falder markant i værdi ved politisk indgreb

Læs også Ugen i Ejendom: Skuffede følelser og vilde beregninger

Læs også Lynnedsat udvalg mellem branchen og ministeriet skal kulegrave især paragraf 5, stk. 2 (+)

Læs også Ejendomdanmark roser udvalg, der skal få fakta om moderniseringer frem





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder