Head of Investments Anne Sofie Vett Raaschou, Pears Global Real Estate Denmark. Foto: Per Gudmann

Ejendomsinvestorer får stadig sværere ved at skaffe lån

Ejendomsinvestorer får stadig sværere ved at skaffe lån til investeringer i det professionelle marked.

Det skriver dagbladet Børsen.

Britiske The Pears Family Trust har netop været interesseret i at købe en københavnsk boligejendom, hvor banken endte med at tilbyde 10 procent af værdien som lån – for to år siden var belåningen oppe på 40 procent, oplyser investeringsdirektør Anne Sofie Vett Raaschou, Pears Global, som er investeringsrådgiver for The Pears Family Trust.

– Der er stigende krav til, hvilke indtægter der skal være i ejendommene, og hvilket låneniveau man kan opnå. Det er strammet gevaldigt, siger Anne Sofie Vett Raaschou til Børsen.

Låneniveauet eller LTV, der betyder ’loan to value’, afspejler, hvor store lån der kan opnås i forhold til ejendommenes værdi.

Samtidig er flere segmenter i miskredit hos banker.

De mindst risikofyldte investeringer som eksempelvis kontorer i centrum af København kan stadig opnå fornuftig belåning og drage fordel af det lave renteniveau, mens investorer har sværere ved at låne til retailejendomme, hoteller samt industri- og logistikejendomme, skriver Børsen.

Læs også Projektbyggerier skal granskes for at beskytte banker og boligkøbere

Læs også Halvering af projektsalg i de største byer skaber store muligheder på udlejningsmarkedet (+)

Læs også Projektsalg af lejligheder halveret i København og Aarhus i 2019





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder