Direktør for Ejendomme & Byliv Henrik Steenstrup, By & Havn.
Direktør for Ejendomme & Byliv i By & Havn, Henrik Steenstrup. Foto: By & Havn

By & Havn henter Henrik Steenstrup til nyoprettet direktørstilling

By & Havn styrker organisationen med en nyoprettet direktørstilling og ansætter tidligere vicedirektør i Nordea Ejendomme Henrik Steenstrup.

Den nyudnævnte direktør for Ejendomme og Byliv får det strategiske og kommercielle ledelsesansvar for tre forretningsområder – Udlejning & Ejendomme, Parkering og Byliv & Byrum.

Som ny direktør i By & Havn får 47-årige Henrik Steenstrup blandt andet ansvaret for at udvikle By & Havns ejendomsportefølje, som består af 700 lejemål, hvoraf en stor andel er beliggende i Nordhavn. Det er en af de store ambitioner i By & Havns forretningsstrategi, at man skal konvertere og udvikle de gamle pakhuse i Nordhavn med bæredygtighed for øje til nye formål.

Henrik Steenstrup får også ansvaret for planlægning og udvikling af By & Havns parkering i selskabets byområder. Parkering er et forretningsområde, som forventes at vokse i de kommende år i takt med byudviklingen.

– Vi har en ambition om løbende at styrke vores udlejningsaktiviteter og drive dem så professionelt som muligt, og det kræver en driftssikker person ved roret. Ikke mindst i forhold til at lave analyser af de fremtidige behov og muligheder i vores byområder. Jeg er sikker på, at vi i Henrik Steenstrup har fundet den helt rigtige kandidat, som med sin store erfaring kan hjælpe os med dette. Jeg glæder mig til samarbejdet, siger adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn.

Flere ansvarsområder
Den nye direktør får også ansvaret for at skabe rammerne for de gode oplevelser i havnen – Københavns blå samlingspunkt – og kommer til at stå i spidsen for at indfri målsætningerne for den rekreative og kommercielle havn, som er beskrevet i By & Havns havnestrategi.

Henrik Steenstrup får samtidig en opgave i at videreføre By & Havns store ambitioner om at udvikle byrum, der skaber fællesskab og liv for beboerne i de nye byudviklingsområder. Desuden vil der i de kommende år blive arbejdet på at indgå i associerede ejendomsselskaber som for eksempel Tunnelfabrikken og Kronløbsøen, hvor det aktive ejerskab skal styrkes.

Læs også Anne Skovbro leverer milliardoverskud i første år ved roret i By & Havn

Store ambitioner med forretningsstrategi
Selv siger den nyudnævnte direktør for Ejendomme og Byliv, Henrik Steenstrup:

– Der er ingen tvivl om, at By & Havn har store ambitioner med deres forretningsstrategi, og jeg glæder mig til at kunne bruge min kommercielle indsigt og brede erfaring til at medvirke til, at selskabet når målsætningerne. Det er med stor ydmyghed, jeg går til arbejdet med den videre udvikling af København, og jeg glæder mig ikke mindst til opgaven med at få de gamle industriområder og pakhuse til at blomstre med liv og gode muligheder for fælleskaber, foreningsliv og byliv.

Henrik Steenstrup tiltræder stillingen 1. oktober.

Udviklingsselskabet By & Havn ejes 95 procent af Københavns Kommune og 5 procent af staten.

CV – Henrik Steenstrup

Erhvervserfaring

  • Direktør for Ejendomme & Byliv, By & Havn, 2019 –
  • Vicedirektør i Nordea Ejendomsinvestering A/S, 2014 – 2018
  • Director i Nordea Investment Management, 2010 – 2014
  • Head of Strategy, Nordea Capital Markets & Savings, 2008 – 2010
  • Investment Manager, LD Equity (Fondsmæglerselskabet af 2004 A/S), 2006 – 2008
  • Executive Assistant, Danske Droge A/S, 2004 – 2006
  • Senior Portfolio Manager, Danske Bank, 1998 – 2004

Uddannelse

  • Cand.scient.pol. (Master of Political Science), Aarhus Universitet, 1998

Læs også KPC køber to grunde og bygger 8.000 kvm flerbrugerhus i Københavns Nordhavn

Læs også Agat Ejendomme, By & Havn og Capman vil sælge tilsammen over 45.000 kvm (+)

Læs også By & Havn og PFA planlægger 72.000 kvm i Fiskerhavnen i Sydhavnen

Læs også Ny bydel på Amager med 2.000 træboliger

Læs også Arkitektfirma vinder nyt beboer- og kulturhus på 2.500 kvm i Ørestad

Læs også By & Havn sælger Nordhavn-grund til AP Pension (+)

Læs mange flere navnenyheder her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder