Det kommende flerbrugerhus i Københavns Nordhavn. Illustration: Aart Architects

KPC køber to grunde og bygger 8.000 kvm flerbrugerhus i Københavns Nordhavn

Udviklingsselskabet By & Havn har indgået aftale med udviklings- og entreprenørselskabet KPC om køb af to af de mest synlige og attraktive erhvervsgrunde i Århusgadekvarteret i Københavns Nordhavn.

De to byggefelter i Århusgadekvarteret Vest er blevet udbudt samlet. I alt er etagearealet 8.000 kvm. Grundene ligger ud til Kalkbrænderihavnsgade og Århusgadegade og med stor synlighed blandt andet fra Nordhavn S-togstation og den kommende Nordhavn Metrostation, som åbner i begyndelsen af 2020.

Her vil KPC bygge et bæredygtigt flerbrugerhus. Selve aftalen sker på baggrund af en proces, hvor By & Havn har bedt potentielle investorer om at indsende interessetilkendegivelser, så der kunne indgås betingede salgsaftaler med de parter, som vurderes bedst at opfylde de samlede ønsker til de enkelte byggefelter.

– Ved at udbyde byggefelterne på denne måde sikrer vi os, at de byggerier, der kommer i fremtiden, overholder en række kriterier, heriblandt at det er et ambitiøst arkitektonisk idéoplæg. Og vi er glade for at kunne sige, at KPC’ byggeri opfylder de krav, og kriterier, vi har sat, herunder især kravet om DGNB-certificering til minimum guld-standard. KPC’ byggeri stiler mod platin, siger udviklings- og salgsdirektør Michael Soetmann, By & Havn.

Også sammen om beboer- og kulturhus i Ørestad
I udvælgelsen af KPC har By & Havn ’især lagt vægt på, at der et højt ambitionsniveau for bæredygtighed, at bygningen er velproportioneret og passer ind i de omkringliggende omgivelser og ikke mindst passer intentionen om at bygge et flerbrugerhus med både fitness/coworking-café, fælleskantine og Deli (take away) godt ind i de ambitioner, som der er for at skabe fællesskaber i Nordhavn’.

– Vores ambition er at skabe et bæredygtigt kraftcenter med fællesskabet i fokus. Et kraftcenter, der emmer af liv fra tidlig morgen til sen aften. Et projekt, der løfter deleøkonomien ind i udviklingen af fremtidens arbejdspladser. Alt sammen med fokus på at skabe en bygning, der rækker ud over sig selv, giver noget tilbage til byen og skaber nye muligheder for beboere og besøgende i Århusgadekvarteret, siger udviklingsdirektør Jesper Jørgensen, KPC.

Byggeriet er tegnet af Aart Architects.

Aart Architects og KPC samarbejder også om et nyt beboer- og kulturhus på 2.500 kvm i Ørestad.

Læs mere i Arkitektfirma vinder nyt beboer- og kulturhus på 2.500 kvm i Ørestad

Læs også Agat Ejendomme, By & Havn og Capman vil sælge tilsammen over 45.000 kvm (+)

Læs også By & Havn og PFA planlægger 72.000 kvm i Fiskerhavnen i Sydhavnen

Læs også Ny bydel på Amager med 2.000 træboliger

Læs også By & Havn sælger Nordhavn-grund til AP Pension (+)

Læs også Anne Skovbro leverer milliardoverskud i første år ved roret i By & Havn





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder