Fra venstre: Mathias Seidenfaden Busck, Line Thorup Schultz, Karen Mosbech (adm. direktør i Freja Ejendomme), Lars-Erik Houmann Christensen. Foto: Kontraframe

Nyt ejendomsudviklingsselskab køber Nuuks Plads i København

Selskabet 2L Projektudvikling A/S overtager gennem projektselskabet Nuuks Plads A/S 23. september Nuuks Plads på Nørrebro i København.

2L Projektudvikling er et nystiftet ejendomsudviklingsselskab stiftet af fire partnere. Det er de nye partnere Line Thorup Schultz og Mathias Seidenfaden Busck samt de to oprindelige partnere i 2L Holding, Lau Kristensen og Lars-Erik Houmann Christensen.

Sælger af Nuuks Plads er Freja Ejendomme, som overtog pladsen i 2013. Siden har statens ejendomsselskab, der erhverver ejendomme fra staten og regionerne ud fra en målsætning om at videresælge med størst mulig avance, arbejdet med at udvikle den store plads, der huser Nyrops bevaringsværdige arkivbygning fra 1894 og Koppels magasinbygning fra 1963.

Transaktionssummen holdes internt.

Frejas oprindelige projekt involverede blandt andet et højhus på 75 meter med almene ungdomsboliger, butikker og familieboliger samt etablering af en grøn og åben plads til gavn for naboer og brugere af den kommende Metro-station på pladsen. Den plan faldt imidlertid til jorden i oktober 2018, da et flertal i Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg nedstemte forslaget til en ny lokalplan for Nuuks Plads.

Dermed blev Gefion Group og Ejendomsselskabet Nordens højhusprojekt på Nuuks Plads ikke til noget.

Læs mere i Gefion-højhus på 75 meter stemt ned

Læs også Afgørelsens time for 75 meter højt Gefion-højhus på Nørrebro

– Vi var i Freja så småt gået i gang med udvikling af Nuuks Plads 2.0, da kontakten til 2L Projektudvikling opstår. Det lå bestemt ikke i kortene, at vi skulle sælge Nuuks Plads allerede nu, men nogle gange får man et tilbud, der er så godt, at det ikke giver mening at afslå. Dertil kommer, at 2L Projektudvikling er den helt rigtige køber og har solid erfaring med at arbejde med komplicerede og historiske ejendomme, som der også findes på Nuuks Plads. Nu har vi solgt pladsen ubetinget til Nuuks Plads under 2L Projektudvikling, og det er både Freja og 2L Projektudvikling meget glade for, siger direktør Carsten Rasmussen, Freja Ejendomme.

Planer for Nuuks Plads
Om købet af Nuuks Plads forklarer ledende partner Mathias Seidenfaden Busck, 2L Projektudvikling:

– Når vi vælger at købe Nuuks Plads skyldes det, at vi mener Nuuks Plads og Nyrops smukke arkivbygning rummer et enormt potentiale. Vi tror på, at Nuuks Plads med tiden bliver et centralt knudepunkt både for de lokale borgere og for de mange nye borgere, der kommer til området når Metro-stationen åbner.

Lars-Erik Houmann Christensen, partner i 2L Holding, som er hovedaktionær i 2L Projektudvikling, uddyber:

– Vi skal først nu i gang med at idéudvikle og analysere, hvad fremtiden kan bringe for Nuuks Plads, men det er helt sikkert, at det bliver noget, vi kan være stolte over, og som giver noget tilbage til byen. Nuuks Plads har nogle helt særlige lokale kvaliteter og skal ikke være en stangvare. Vi er utrolig glade og stolte over den tillid, Freja Ejendomme nu har vist os, og vi er meget spændte på at komme i gang og påbegynde lokalplanarbejdet med Københavns Kommune.

 

Fakta: 2L Projektudvikling

2L Projektudvikling A/S er et nystiftet ejendomsudviklingsselskab stiftet af fire partnere. To nye partnere, Line Thorup Schultz og Mathias Seidenfaden Busck samt de to oprindelige partnere i 2L Holding, Lau Kristensen og Lars-Erik Houmann Christensen. Line Thorup Schultz er uddannet arkitekt, har en Master i Strategisk Byplanlægning og mangeårig erfaring fra arkitekt- og ejendomsbranchen. Mathias Seidenfaden Busck er uddannet jurist og MBA og kommer fra Blackrock, hvor han var Head of Real Estate for Norden.

2L Holding har siden 1998 udviklet en række ejendomme inden for såvel bolig som erhverv. En del af disse ejendomme er beholdt i egen portefølje, som yderligere er suppleret med tilkøbte ejendomme. Alle ejendomme er præget af gode beliggenheder og  solide lejere. Blandt tidligere projekter tæller blandt andet Masteskurene, Torpedohallen og Kedelsmedien på Holmen.

2L Holding blev grundlagt af partnerne Lars-Erik Houmann Christensen og Lau Kristensen, som kender hinanden fra studietiden, hvor de studerede på New York Universitys MBA-program.

Seneste nyheder om transaktioner:

Crescendo køber 56 rækkehuse for over 120 millioner kr. (+)

Patrizia køber aarhusiansk boligprojekt på 8.700 kvm i handel off-market

Lokal investor køber 64 boliger foran større dansk kapitalfond (+)

Norsk opkøb for over 700 millioner kr. topper transaktionsliste (+)

HLM-fond overtager 2.200 kvm ejendom i Vanløse med stort udviklingspotentiale (+)

Læs flere nyheder om transaktioner her

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder