Sådan havde Gefion Group og Ejendomsselskabet Norden forestillet sig, at det 75 meter høje hus på Nuuks Plads på Nørrebro skulle se ud. Illustration: Over Byen Arkitekter

Gefion-højhus på 75 meter stemt ned

Gefion Group og Ejendomsselskabet Nordens 75 meter højhusprojekt på Nuuks Plads på Nørrebro bliver ikke til noget.

Det er en kendsgerning, efter et politisk flertal i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune mandag aften stemte imod et forslag om at ændre lokalplanen, som åbner op for højhusprojektet.

Konkret stemte Alternativet, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre og SF imod forslaget, oplyser TV 2 Lorry.

– Det var for højt et boligtårn, og det ville påvirke både vind- og skyggeforhold og give et dårligt byrum. Men den massive negative tilkendegivelse fra borgerne har også påvirket os meget, siger Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester, Enhedslistens Ninna Hedeager Olsen, til TV 2 Lorry.

Hun oplyser, at et eventuelt nyt byggeri skal starte forfra med en planproces, en startredegørelse, en lokalplan og høringer.

Den politiske afvisning af højhusprojektet kommer, selvom Borgerrepræsentationen i maj godkendte projektet.

Ifølge Gefion Group og Ejendomsselskabet Nordens planer skulle projektet på 12,500 kvm bestå af cirka 8.000 kvm boliger svarende til 100 lejligheder og 4.500 kvm erhverv samt parkeringskælder. Ud over boligtårnet indgik det tidligere Københavns Rigsarkiv.

Læs mere i Afgørelsens time for 75 meter højt Gefion-højhus på Nørrebro

Læs også Bygger 60 meter højt kontorhus i Aarhus til it-virksomhed

Læs også Jordbund driller aarhusiansk højhusprojekt i 31 etager

Læs også Projektansvarlig for Bestseller-by: Vi har primært fokus på at bygge to højhuse (+)

Læs også Byråd godkender Bestseller-projekt med højhus på op til 320 meter

Læs også Byråd tager stilling til Bestseller-by på 645.000 kvm

Læs også Aarsleff-ledet team skal bygge Københavns højeste boligtårn på 120 meter

Læs mange flere nyheder om højhuse her

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder