Sådan forestiller Gefion Group og Ejendomsselskabet Norden sig, at det 75 meter høje hus på Nuuks Plads på Nørrebro skal se ud. Illustration: Over Byen Arkitekter

Afgørelsens time for 75 meter højt Gefion-højhus på Nørrebro

Mandag den 1. oktober skal medlemmer af Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune stemme om Gefion Group og Ejendomsselskabet Nordens 75 meter højhusprojekt på Nuuks Plads på Nørrebro.

Det sker, selvom Borgerrepræsentationen godkendte projektet på 12,500 kvm i maj, skriver dagbladet Politiken.

Alternativet, Konservative og Enhedslisten stemmer imod forslaget om en ny lokalplan, mens Dansk Folkeparti er imod forslaget, men er forhindret i at møde op til udvalgsmødet.

SF og Radikale Venstre vil ifølge Politiken stille ændringsforslag om et slankere og lavere byggeri – med to mindre tårne i stedet for ét højt.

Omvendt holder Socialdemokratiet, Venstre og Liberal Alliance fast i, at projektet må være 75 meter højt – trods modstand fra knap 500 høringssvar.

Ifølge Gefion Group og Ejendomsselskabet Nordens planer skal projektet på 12,500 kvm bestå af cirka 8.000 kvm boliger svarende til 100 lejligheder og 4.500 kvm erhverv samt parkeringskælder. Ud over boligtårnet indgår det tidligere Københavns Rigsarkiv.

Læs også Bygger 60 meter højt kontorhus i Aarhus til it-virksomhed

Læs også Jordbund driller aarhusiansk højhusprojekt i 31 etager

Læs også Projektansvarlig for Bestseller-by: Vi har primært fokus på at bygge to højhuse (+)

Læs også Byråd godkender Bestseller-projekt med højhus på op til 320 meter

Læs også Byråd tager stilling til Bestseller-by på 645.000 kvm

Læs også Aarsleff-ledet team skal bygge Københavns højeste boligtårn på 120 meter

Læs mange flere nyheder om højhuse her

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder