Boligminister Kaare Dybvad, Socialdemokratiet. Foto: Socialdemokratiet

Ny boligminister dropper ordet ’ghetto’

– Som minister vil jeg som noget af det første stoppe med at bruge ghetto som begreb. Når man har været derude og set folk kæmpe for at få tingene til at hænge sammen, er det tydeligt, at det påvirker dem at bruge det negative udtryk. Og jeg vil som minister ikke stemple dem.

Sådan siger den nye boligminister, Kaare Dybvad, Socialdemokratiet, til dagbladet Politiken.

Boligministeren understreger samtidigt, at han står ved den samlede pakke af såkaldte ghettolove, som blev vedtaget i 2018.

Hos organisationen BL – Danmarks Almene Boliger glæder man sig over ministerens nye sprogbrug.

– Det vil vores beboere blive rigtig glade for. Det er selvmodsigende at tale områder ned, som man arbejder med at bygge op. Og man skal huske: Det er faktisk folks hjem, siger direktør Bent Madsen, Danmarks Almene Boliger, til Politiken.

Læs også Klumme: Alle venter på Kaare Dybvad

Læs også Brancheforeningen rækker hånden ud mod ny boligminister

Læs også Byggesocietetet: Vi har længe savnet et boligministerium

Læs også Danmark får igen en boligminister

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder