Esbjerg. Foto: Presse

Udenlandske investorer har fået øje på Danmarks femtestørste by

Industrihavnen og offshore-relaterede erhverv er formentlig det, flest forbinder med Esbjerg. Men selvom byen med 72.000 indbyggere er landets femtestørste, er det historisk begrænset, hvilken tiltrækningskraft den vestjyske hovedby har haft på store – og især – udenlandske ejendomsinvestorer. Men billedet er ved at ændre sig som følge af de seneste års mange ejendomsprojekter og opsigtsvækkende transaktioner i Esbjerg.

Lige inden jul lukkede det svenske ejendomsselskab Heimstaden køb af en hel fond ejet af Thylander Gruppen. Det skete for 1,5 milliard kr. Ud af ejendomsporteføljen, som omfatter cirka 1.400 boliger og 50 erhvervslejemål, primært boliger i landets største byer, udgør Esbjerg-delen 333 boliger fordelt på 27.000 kvm. Særligt er ”højhusene” på Mølleparkvej i den nordlige del af Esbjerg markante ejendomme i bybilledet. Handelen er ifølge Colliers, som rådgav køber, interessant af to grunde.

– Den viser, at store udenlandske investorer har fået øje på Esbjerg, ligesom transaktionen sandsynligvis var den største i Esbjerg i 2018, siger partner og direktør René Neesgaard, Colliers International Danmark.

Facebooks kommende datacenter er et andet projekt, der tiltrækker sig særlig opmærksomhed.

Læs hele artiklen i Estate Magasin nr. 1/2019, som udkommer i denne uge, og som du kan læse online her (artiklen begynder på side 52)

Læs også Fagforening planlægger ny bydel i Esbjerg til 700 millioner kr.

Læs også Esbjerg Towers-projekt til 360 millioner kr. ændrer planer (+)

Læs også Investering på kvart milliard: Esbjergensisk industrikoncern sælger 63 boliger

Læs også Investorer tvunget til at ændre planer for vestjysk tårnprojekt

Læs også Ikea udskyder nyt varehus i Esbjerg på ubestemt tid

Læs flere nyheder om Esbjerg her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder