Gabriel Erhvervspark i Aalborg består i dag af cirka 6.900 kvm kontorer. Sådan kan erhvervsparken komme til at se ud i fremtiden

Salg af nordjysk ejendomsselskab droppet efter nej til prisnedslag

Driftsselskabet Gabriel Holding sætter salg af datterselskabet Gabriel Ejendomme ”i bero”.

Det sker, efter Gabriel og pensionsselskabet Pensam i oktober 2018 indgik en hensigtserklæring om, at Pensam skulle overtage Gabriel Ejendomme, efter ledelsen i Gabriel Holding med adresse i Aalborg i marts 2016 tog hul på en salgsproces for at afhænde ejendomsselskabet. Ifølge hensigtserklæringen var den samlede salgspris 150 millioner kr., hvorfra rentebærende gæld og udskudt skat i ejendomsselskabet skulle fratrækkes.

– Efter gennemført due diligence har Pensam imidlertid fremført krav om reduktion i prisen. Gabriels ledelse har ikke fundet grundlag for at efterkomme dette krav og har derfor valgt at træde tilbage fra Letter of Intent (hensigtserklæringen), oplyser adm. direktør Anders Hedegaard Petersen, Gabriel Holding.

Gabriel Holding søsatte salgsprocessen af Gabriel Ejendomme for at slanke balancen og tilføre koncernen et kapitaltilskud til ekspansion.

– Siden da er omsætning og indtjening i koncernens kerneforretning vokset betragteligt, hvorved ejendomskomplekset i Aalborg udgør en stadig mindre del af balancen. Driften af ejendomsselskabet er stort set indtjeningsneutral, oplyser ledelsen i Gabriel Holding.

Læs også Mæglere med en række bud på markedsudviklingen i 2019 (+)

Læs også Mæglere ser vidt forskelligt på transaktionsudviklingen i 2019 (+)

Sigtede efter 1. april 2020
Handlen var betinget af tilfredsstillende due diligence, og at der kan gennemføres en lokalplanændring, som tillader opførelse af boliger på matriklen, oplyste Gabriel Holding og Pensam for fire måneder siden. De forventede på det tidspunkt, at transaktionen ville være gennemført omkring 1. april 2020.

Som en del af salgsaftalen har Gabriel indgået en uopsigelig lejeaftale på 15 år med Gabriel Ejendomme for hele det nuværende erhvervsareal på cirka 6.900 kvm kontorer i Gabriel Erhvervspark i Aalborg, oplyste Gabriel Holding.

Læs mere i Pensam tæt på at købe Gabriel Ejendomme for 150 millioner kr.

Læs også Jesper Andreasen: ”Bombe” smadrede salg af Rødovre Centrum i 11. time (+)

Læs også Heimstaden: Flere sælgeres prisforventninger stikker af (+)

Læs også Pensam-opkøb for knap 1 milliard kr. topper listen over største transaktioner (+)

Læs også PwC og Jeudan enige om at mørkelægge forhandlingssammenbrud (+)

Læs også Jeudan-investering på 1,6 milliard kr. i nyt PwC-domicil droppet

Læs nyheder om transaktioner her

Læs flere nyheder om Aalborg her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder